2. SAJAM NAUKA ZA PRIVREDU: HRANA U FOKUSU

Drugi po redu sajam „Nauka za privredu“ biće održan sutra, 6. decembra 2018. godine na Novosadskom sajmu. Cilj ove sajamske manifestacije je da se nauka usmeri ka privredi i da se ponude rešenja koja omogućavaju razvoj privrednih aktivnosti i bolju konkurentnost uz podršku naučnih i istraživačkih timova, kao i da se naučnim institucijama omogući uvid u realne potrebe tržišta.

Ovogodišnja centralna tema je hrana o kojoj će se diskutovati iz četiri perspektive:

  • tehnologije, kvaliteta i bezbednosti;
  • informacionih tehnologija i bezbednosti;
  • ishrane, zdravlja i medicine;
  • konsaltinga, obuka i dizajna.

Učesnici sajma su fakulteti Univerziteta u Novom Sadu (Poljoprivredni, Tehnološki, Ekonomski, Tehničkih nauka, Pravni, Prirodno-matematički, Filozofski, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, Akademija umetnosti i Tehnički fakultet „Mihajlo Pupina“ u Zrenjaninu), kao i instituti (Biosens, Naučni institut za prehrambene tehnologije, Naučni institut za veterinarstvo, CEMFIК – Centar za medicinsko-farmaceutska istraživanja i kontrolu kvaliteta, Institut za nizijsko šumarstvo i Institut za ratarstvo i povrtarstvo), kao i Univerzitet EDUКONS u Sremskoj Кamenici.

Biće organizovani i poslovni sastanci izlagača i predstavnika kompanija. Ministarstvo za evrointegracije, Fond za inovacionu delatnost i Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost će izložiti aktuelne informacije o instrumentima podrške saradnji nauke i privrede.

Radno vreme Sajma je od 10 do 17 časova, a ulaz se ne naplaćuje.

Program sajma „Nauka za privredu“ možete preuzeti OVDE.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.