ALICE IN WONDERBAND- AKTIVNOSTI U DECEMBRU

Za grupu Alice in WonderBand, koja se iz sve snage trudi da nam ulešpša život imamo samo reči pohvale, njihov rad možemo okarakterisati kao društveno koristan i odgovoran. Ovo je najava najava predstava, radionica, emisija i projekata pozorišne i muzičke grupe Alice in WonderBand koje možete pratiti u decembru u Novom Sadu, Bečeju, na Paliću i u Beogradu.   RADIONICE   UG “Otvoreni krug Novi Sad” u decembru organizuje besplatne radionice telesne muzike za mlade i odrasle u Kulturnoj stanici Eđšeg u Novom Sadu 7, 14. i 21. decembra od 11 do 13 h. Radionice “Telo kao instrument” su namenjene svim zaljubljenicima u telesnu muziku, kao i svima koji žele da prošire svoje fizičke i mentalne kapacitete. Vodiće ih Marko Dinjaški i Ana Vrbaški, članovi grupe Alice in WonderBand i UG “Otvoreni krug Novi Sad”. Telesne perkusije tj. korišćenje tela kao instrumenta je tehnika sviranja tapšanjem, puckanjem prstima, lupkanjem nogama o pod i svim različitim sredstvima kojima na ovaj način možemo da se izrazimo, uključujući i glas, što zajedno čini telesnu muziku. Sem očiglednih dobrobiti koje donosi sviranje muzičkog instrumenta, kao što su poboljšanje koncentracije, pamćenja, osećaja za ritam, razvoja kreativnosti, u pitanju je fizička aktivnost koja poboljšava koordinaciju pokreta i svest o položaju tela u prostoru (propriocepcija). Radionice su i svojevrsna antistres terapija, donose veće samopouzdanje, emotivnu stabilnost, jačaju veštine komunikacije i smanjuju strah od javnog nastupa. Škola ritma „Detlići“ počela je sa radom u Novosadskom dečijem kulturnom centru (Radnička 20). Marko Dinjaški poziva svu decu da se pridruže njegovom ritmičkom jatu, utorkom i petkom od 18.30 do 19.30 h.   Na Paliću će se održati dve radionice telesnih perkusija u okviru IPA projekta “Colorful cooperation” u novom Mađarskom kulturnom centru 19. decembra: „Ritam je u nama“ za starije građane i „Radionica ritma“ za učenike 8. razreda osnovne škole.   TEATAR
  1. decembra u Gradskom pozorištu Bečej biće pretpremijera nove dečije predstave „Nepoznata simfonija cvrčka i mrava“ Gradskog pozorišta Bečej i Festivala ekološkog pozorišta za decu i mlade u Bačkoj Palanci. Predstavu je režirala Sonja Petrović, dramaturg je dr Fatma Kećeli, a izvođači i autori muzike i scenskog pokreta su Marko Dinjaški i Ana Vrbaški (Alice in WonderBand).
  Svima poznatu basnu o Mravu, neumornom radniku, i Cvrčku, lenjom umetniku, ispričaćemo na drugačiji način, bez reči, samo muzikom i pokretom. Preispitaćemo ove arhetipove! Predstava je za najmlađi uzrast, ali ne sumnjamo da će u njoj uživati i odrasli. Predstava će od februara 2020. moći da se pogleda u Bečeju i drugim gradovima.   Komični mjuzikl „Kiss“ u Bitef teatru u Beogradu – više informacija uskoro!   MUZIKA Alice in WonderBand će nastupati na ceremoniji predaje titule Omladinske prestonice Evrope u organizaciji OPENS-a 13. 12. u 19 h u Srpskom narodnom pozorištu. U januaru možete čuti reprizu radio emisije „U šumu“ na programu Radio Beograda u seriji “Radionica zvuka”, čiji su autori Alice in WonderBand i rediteljka Marija Krstić.