АМБАСАДОР ТУРСКЕ ПОСЕТИО НОВИ САД

амбасадора Републике Турске у Србији

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примиo je у Градској кући амбасадора Републике Турске у Србији Њ.Е. Танжуа Билгича. Он му је пожелео добродошлицу у Нови Сад и изразио наду да ће се већ добра сарадња Града и Амбасаде Републике Турске наставити, по угледу на одличну сарадњу коју негују две земље.

Саговорници су посебно истакли пријатељске односе Новог Сада и Бурсе, нагласивши да би та сарадња требала да се интензивира, с обризом на сличности два града и већ формиране везе.

Током разговора, речено је да у Србији влада одлична инвестициона клима у погледу присутности турских компанија, као и да би улагање компанија из Турске требало више усмерити и на регион Војводине и Новог Сада, посебно у области пољопривреде.

Foto: novisad.rs

Градоначелник Вучевић је позвао турске компаније да узму учешће и на Међународном пољопривредном сајму, и рекао да би један од наредних земаља-партнера Сајма могла бити управо Турска.

Амбасадор Танжу Билгич је посебно нагласио да поред континуиране економско-привредне сарадње, две земље везују снажне историјске везе, што би требало истаћи кроз апострофирање кључних историјских тачака и конкретну туристичку понуду за турске туристе, а која би указивала на културно-историјске знаменитости и најзначајније битке које су се одиграле на овом поднебљу кроз историју.

Ostavite odgovor