„Aplauz Fest“ pokazao da je Novom naselju potreban Kulturni centar

Treći pozorišni festival na Novom naselju „Aplauz Fest“ još jednom je dokazao da u najvećem delu grada postoji ogromna  želja i interesovanje za kulturnim sadržajima, kao i da su građani Novog naselja itekako spremni za otvaranje institucije kulture, poručuju organizatori.

Festival „Aplauz fest“ koji se proteklog vikenda održao na četiri scene na Novom naselju u Novom Sadu, a u organizaciji Novog kulturnog naselja, okupio je više hiljada ljubitelja pozorišne umetnosti. Čak ni loše vremenske prilike nisu sprečile mnogobrojne posetioce da uživaju u raznovrsnom i bogatom programu.

Večernji program prve dve noći festivala održao se u Plavoj sali Škole „Milan Petrović “, koja je bila ispunjena i više od svog kapaciteta, a redovi ispred škole počinjali su da se formiraju čak jedan sat pre početka predstava. Predstave „Šest lica traži pisca”, „Drž’ – ne daj”, kao i performans „Da i Re”, koje su se odigrale u ovom prostoru, navele su publiku na razmišljanje, smeh do suza i izmamile ogromne aplauze svih prisutnih.

Foto: Aplauz fest

Poslednjeg dana festivala publika je imala priliku da uživa u predstavama na otvorenom, tako da su predstave „Moćni rendžeri ne plaču” i „Kisik” okupile više stotina posetilaca na, za ovu priliku postavljeno, nesvakidašnje pozorišno gledalište na livadi, to jest sceni nazvanoj „Na putu do Kulturnog centra”.

Foto: Aplauz fest

Najmlađi posetioci festivala uživali su uz različite predstave za decu tokom tri dana „Aplauz festa”, a u dvorištu Vrtića „Vendi” okupilo se oko hiljadu mališana i roditelja, koji su svojim smehom i igrom dodatno obogatili ovogodišnji program.

Foto: Aplauz fest

Pored predstava, program je sadržao i različite performanse, tribine i radionice, koje su se održale na sceni „Dobro došli na Naselje”, lokaciji istoimenog festivala ali i instalaciju „Dijalozi u pokretu“ koje su započele umetnice iz Rima, Vera Grosi i Frančeska Maljoni, a koju je nastavila umetnica Izabela Mašić i tim novosadskih mladih umetnika, u sklopu projekta „Magic Carpets“, Kreativne Evrope.

Foto: Aplauz fest

Prema rečima organizatora, ovogodišnji koncept „Priče ljudi iz naselja“ ispričao je priču o izgradnji zajednice i zajedništva, i ponovo se potvrdilo da nam je stalo, da razumemo važnost, solidarnost i međusobno poštovanje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.