BUDITE INFORMISANI

Utorak, 18. decembar
VREMENSKA PROGNOZA
U noći ka utorku tek ponegde provejavanje snega. Danju bez promene, zadržava se pretežno do potpuno oblačno i prohladno vreme, mestimično sa maglom, naročito u jutarnjim a zatim i u večernjim satima. Vetar slab, zapadnih smerova. Ujutru pojava umerenog, ponegde i jakog mraza, obzirom da će postojanje snežnog pokrivača i eventualno delimično vedra noć usloviti jače noćno hlađenje.
Minimalne temperature: od -11 do -5°C
Maksimalne temperature: od -3 do 0°C
Vremenske prilike će imati nepovolјan uticaj na hronične bolesnike. Oprez se savetuje srčanim bolesnicima i astmatičarima, naročito u jutarnjim satima. Mogući su glavobolјa, nervoza i bolovi u mišićima. Zbog niskih temperatura potrebno je adekvatno odevanje, kao i dodatna opreznost u saobraćaju.
SAOBRAĆAJ
PANČEVO
Saobraćaj u Pančevu i okolini se odvija usporeno, kolovozi se čiste, a Higijena posipa so po stazama, rekao nam je danas Miodrag Milošević iz gradskog Centra za vanredne situacije. Autobusi gradskog prevoznika kasne 10-15 minuta, a Zelenilo se bavi granama koje u širom grada popadale pod težinom snega.
ZRENJANIN
Iz komunalne policije upozoravaju građane da, zbog obilnog snega, ne parkiraju automobile ispod krošnji drveća i u blizini krovova.
Komunalne i javne službe imale oko 50 intervencija zbog loma i pada grana pod snegom. Na taj način je oštećeno dvadeset automobila.
ISKLJUČENJA STRUJE
SUBOTICA
Zbog radova na elektroenergetskom sistemu, jedan broj ulica u Subotici i Staroj Moravici biće privremeno isključen sa elektro mreže. U slučaju loših vremenskih prilika radovi se odlažu.
Subotica
  • 08:30 – 09:30 Uskočka između Čede Žice i Koparske, i deo Koparske u okolini.
  • 09:45 – 10:45 Radojke Lakić i deo Isidore Sekulić.
  • 10:00 – 11:00 Deo Uskočke u okolini Koparske i Španskih boraca.
  • 11:15 – 12:15 Kireška između brojeva 14 i 34, i 13 i 17.
  • 12:30 – 13:30 Cerska, Teslina između Jovana Mikića i Vladimira Majakovskog, Jovana Mikića između Adolfa Singera i Šantićeve, i Adolfa Singera br. 11.
Stara Moravica
  • 09:30 – 13:30 Zbog orezivanja rastinja, deo Pačirskog puta (od br. 37 i 52 do br. 67 i 70) i Đepsel br. 1.
  • 13:15 – 14:15 Šoja Kez i delovi Janka Sibinjanina, Ongai Velđa, Bagremova, Kudeljarska i Beogradska u okolini.
SREMSKA KAMENICA Deo Fruškogorskog puta oko puta za Betonovo odmaralište, od 8,30 do 13 časova.
STANJE NA PUTEVIMA
Radovi na putu

Novi Sad, Klisanski most, obustava

Od 09.10.2018. do 13.01.2019.godine, na snazi će biti obustava saobraćaja, usled radova na Klisanskom mostu, na državnom putu II A reda broj 100, deonica Novi Sad-Subotica, Sentandrejski put. Alternativni putni pravac su gradske ulice.

GP Batrovci – Kuzmin 1 – radovi na auto-putu

Od 17.10.2018.g. u toku su radovi na pojačanom održavanju auto-puta na relaciji između graničnog prelaza Batrovci i petlje Kuzmin 1 (drž. puta I A reda broj 3.) u smeru  ka Beogradu. Za vreme radova, biće zatvorena zaustavna i deo vozne saobraćajne trake, a uz pomoć semafora vozila će se usmeravati na preticajnu traku.

Irig-Ruma, radovi

Od 15.10.2018.godine, izvode se radovi na rehabilitaciji puta, na državnom putu I B reda broj 21, deonica Irig-Ruma, u oba smera. Saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.

Zrenjanin-Ečka, radovi

Od 15.11.2018. izvode se radovi na izradi kružne raskrsnice, na državnom putu I B reda broj 13, deonica Zrenjanin-Ečka. Saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila. U Zrenjaninu su završeni radovi na pojačanom održavanju kolovoza, na državnom putu I B reda broj 13, sa ulicama Pere Dobrinovića i Baranjske i saobraćaj se odvija normalno.

Straža, Bela Crkva-Straža, radovi

Od 02.10.2018. godine, izvode se radovi na popravci dva propusta, na državnom putu I B reda broj 18, u mestu Straža (ulaz u Stražu iz pravca Bele Crkve). Saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila. Radovi će trajati do 15.12.2018.g. a obezbeđeni su privremenom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Sremska Rača

U zoni graničnog prelaza Sremska Rača, celokupan saobraćaj odvija se naizmeničnim propuštanjem vozila usled pada betonskog elementa na put.

Horgoš – Subotica – Novi Sad – Beograd- 3 – zabrana za ter.mot.vozila drž.put IB reda br 100

Aktuelna je zabrana saobraćaja za sva teretna vozila čija nosivost prelazi 12 t. na drž.putu IB reda br.100. Horgoš-Subotica-Novi Sad – Beograd. Ova kategorija teretnih mot. vozila usmerena je na korišćenje auto-put E75, Novi Sad-Subotica, drž.put IAreda br.1.

Perlez-Titel, zabrana za ter.mot.vozila

Na državnom putu II A reda broj 123, deonica Perlez – Titel na snazi je zabrana saobraćaja za vozila ukupne težine preko 10t.
Misao dana: „Uspeh ne treba da se meri položajem do kojeg je neko dospeo tokom života, već preprekama koje je morao da savlada“. Buker T. Vašington Želimo vam lep dan

Ostavite odgovor