Dejana Bačko osvojila zlato na Evropskom paratekvondo prvenstvu u Plovdivu

U Svečanoj Sali Gradske kuće organizovan je prijem za članicu novosadskog Tekvondo kluba “Gitros“ Dejanu Bačko koja je na Evropskom paratekvondo prvenstvu održanom u Plovdivu, osvojila zlatnu medalјu pobedivši u finalu aktuelnu svetsku prvakinju i prvu na svetskoj rang listi Ruskinju Sakinat Magomedovu.
Foto: Grad Novi Sad
Dajani Bačko su u ime građana Novog Sada čestitke uputili gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa članom Gradskog veća za sport i omladinu Ognjenom Cvjetićaninom. – Dejana je donela zlatno odličje za našu državu, za svoj klub i sebe, a smatram i da je celokupna naša reprezentacija ostvarila odlične rezultate na tom takmičenju. Čini se da nikad nije bilo većih takmičarskih izazova, a da nikad bolјi rezultat nije ostvaren i od srca im čestitam. Mi smo pomogli da klub “Gitros“ u kojem Dejana trenira dobije bolјe prostorije i stekne kvalitetnije uslove za treniranje, a preko Gradske uprave za sport i omladinu uvek ćemo težiti tome da za sve sportiste u gradu obezbedimo najbolјe moguće  uslove za sport i rekreaciju. Dejana je pored sportskog sveta, poznata i kao neko ko je veoma društveno angažovan, a u mnogim situacijma je vidimo kako je hrabrija od mnogih drugih koji nemaju životne izazove poput onih sa kojim se ona bori. I mene svaki susret sa njom ohrabri da bolјe radim svoj posao, kad vidim kako ona pristupa životu i kako prilazi životnim izazovima. Ona je pravi borac i dobar čovek, i želim da istaknem da smo veoma ponosni na nju, njenog trenera i čitav tim, kojima čestitam evropsko zlato – izjavio je Vučević.
Foto: Grad Novi Sad
Dejana Bačko, koja je u Gradsku kuću došla sa svojim trenerom Aleksandrom Andreevskim, istakla je prepričavajući utiske iz Plovdiva, da joj mnogo znači osvojena medalјa. – Po drugi put sam gubila od Ruskinje koja je prva na svetu i u Evropi, a onda treći put, što se kaže „treća sreća“, osvojila sam prvo mesto. Izborila sam se za rezultat 7 – 6 i pobedivši je, postala evropska prvakinja – rekla je Dejana Bačko i zahvalila se na podršci.  

Ostavite odgovor