ДЕЛЕГАЦИЈА ЈАПАНСКОГ ФУДБАЛСКОГ КЛУБА У ПОСЕТИ НОВОМ САДУ

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин примио је у Градској кући делегацију Фудбалског клуба „Mачида“ из Јапана. Функционери, тренери и четрнаестогодишњи играчи из места Мачида, у близини Токија, бораве у петодневној посети Новом Саду као гости Омладинске школе ФК „Војводина“.

– Добри међународни односи често започињу спортском разменом, јер спорт сви разумемо, без обзира на верску или националну припадност и језик којим говоримо.Овакви сусрети су веома значајни за децу и претстављају драгоцену размену искуства, прилику за упознавање различитих култура и обичаја и за стицање пријатељства. Драго ми је што се сарадња између два клуба одвија на бази реципроцитета и што су и наши фудбалери имали прилику да посете Јапан и виде како се тамо живи и тренира. – изјавио је Огњен Цвјетићанин.

Гости из Јапана су се захвалили на пријему и истакли да су импресионирани топлим пријемом и срдачношћу на коју су наишли у Новом Саду. Они су члану Градског већа за спорт и омладину Огњену Цвјетићанину уручили писмо намера градоначелника Мачиде, упућено новосадском градоначелнику.

Повод за долазак фудбалера из Јапана у Нови Сад био је учешће на 36. по реду меморијалном турниру „Стеван Нештицки“ где су се такмичиле и пионирске екипе из Чешке републике, Србије, Русије, Румуније и Хрватске. Турнир су завршили на 5. месту, а поред учешћа на турниру млади фудбалери су имали прилику и да обиђу Нови Сад и Фрушку Гору.

Ostavite odgovor