Dunavska sonata obeležava Teslin rođendan

Koncertom klasične muzike na bazenima na Sajmištu Dunavska sonata će u utorak, 10. jula, obeležiti rođendan legendarnog naučnika Nikole Tesle i kompozitor Karla Orfa.

Kupačima na Sajmištu predstaviće se mladi virtuozi iz cele Vojvodine. Nastupaju pijanisti: Petra Spasojević, Dimitrije Beljanski, Ivana Damjanov i Ana Dragosavljević.

– Nastup najtalentovanijih mladih muzičara iz Vojvodine i Novog Sada najmanje je što možemo uraditi u Teslinu čast. Njegovi fascinantni izumi promenili su istoriju i odredili tokove budućnosti. Novi Sad mu se, mada ga je proglasio za počasnog građanina, nije odužio na pravi način. Ovaj koncert je neobično podsećanje na velikana koji je svet pretvorio u megapolis. Teslin genije predstavlja čistu umetnost – rekla je Milica Trifunov, direktorka Dunavske sonate.

Mladi virtuozi izvešće i delove iz Karmine burane, najpoznatijeg Orfovog dela. Svi posetioci bazena na Sajmištu, od 17 do 17.50 sati, će  besplatno uživati u drugom od 15 predviđenih koncerata koje Dunavska sonata realizuje u raznim gradskim kvartovima. Prvi koncert na Keju žrtava racije pratilo je preko 500 Novosađana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.