Festival Glas anđela u Bajmoku

U Bajmoku

U Bajmoku je za vikend održan četvrti festival Glas anđela- Tijana Jurić. Glavni deo manifestacije, čiji je moto Kulturom protiv nasilja, bilo je takmičenje dece do 16 godina u pevanju etno pesama.

Prema odluci žirija sestre Janja i Dunja Mihajlović iz Jakova proglašene su najboljim. Ovaj pobednički duet je osvojio priznanje Glas anđela, ček u iznosu od šezdeset tri hiljade dinara, devetomesečnu stipendiju Fondacije Tijana Jurić i jednogodišnju stipendiju za školovanje glasa u Školi tradicionalnog pevanja etnomuzikologa Bojane Nikolić.

Među članovima žirija bila je Bilja Krstić, koja je rekla da je festival pokazao da imamo mlade i talentovane pevače, ali i koliko je važno da se borimo protiv nasilja.

Festival je otvorio glumac Tihomir Stanić, uz stihove pesme Sumatra Miloša Crnjanskog. Drugo festivalsko veče završeno je nastupom Zvonka Bogdana i tamburaša.

Želja Igora Jurića, osnivača Festivala, bila je da eminentni umetnici menjaju svest ljudi o pravim vrednostima i kvalitetu. Poseban doprinos dalo je Udruženje Čepom do osmeha, čiji mozaik od čepova je pokazao jedinstvo u borbi protiv nasilja.

Više o Festivalu možete pročitati ovde.

Izvor: TV Subotica

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.