ФОТОГРАФИСАЊЕ ПОСЕТИЛАЦА ПРЕД УМЕТНИЧКИМ ДЕЛИМА

У суботу, 28. априла 2018. године од 10.00 до 14.00 сати Галерија Матице српске у сарадњи са Академијом уметности у Новом Саду организује акцију фотографисања посетилаца пред уметничким делима у сталној поставци поводом предстојеће изложбе Кроз објектив: Галерија, уметност, публика.

Овом акцијом и изложбом желимо да покажемо да уметничка дела која се чувају у музејским установама припадају људима и да уметност само у интеракцији с публиком остварује своје вредности и значај.

Због тога свим љубитељима уметности и музеја нудимо могућност да одаберу омиљену слику, дело с којим се повезују и идентификују, фотографишу се и тако постану део изложбе Кроз објектив.

Фото: Галерија Матице српске

Галерија, уметност, публика. На овај начин желимо да их подстакнемо да размишљају о делима из колекције Галерије Матице српске као и о својој припадности у оквиру установе културе која чува најрепрезентативнија дела националне ликовне уметности.

Током ове акције посетиоци имају прилику да се фотографишу с осам слика које је публика путем друштвених мрежа изгласала. У суботу, 28. априла организовано је фотографисање посетилаца пред сликама Аутопортрет у Кафани Стевана Алексића и Борба Петлова Паје Јовановића.

Фото: Галерија Матице српске

Извор: Галерија Матице српске

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.