Grožđebal za vikend u Karlovcima

Manifestacija Grožđebal počinje u petak 7. septembra u Sremskim Karlovcima. Tokom tri dana posetioci će uživati u muzičkom, pozorišnom, turističkom i dečijem programu.

Za vikend će Sremski Karlovci biti domaćin tradicionalne manifestacije, kojom se obeležava zalazak leta i početak berbe grožđa. U čast berbe organizuje se izložba vina, grožđa i autentičnih suvenira.

Svečano otvaranje je u petak u 20.50 časova, a na glavnoj bini nastupiće Sergej Ćetković. „Frajle“ će obradovati publiku u subotu, a u nedelju će koncertom „Bajage i Instruktora“ manifestacija biti završena, do sledeće godine.

Tokom popodneva nastupaće domaći bendovi, folklorni ansambli, škole muzike i plesa i di- džejevi. Prvi put će Grožđebal imati i tamburašku binu, kao i improvizovanu kafanicu pod otvorenim nebom. Tamburaški sastavi „Zorule“ i „Romansa“ u ovom ambijentu dočaraće duh starih Sremskih Karlovaca.

Novina je i pozorišna bina, predstave za decu i mađioničarski trikovi. Za najmlađe su spremne radionice na temu jeseni i berbe grožđa i rimsko- keltske radionice.

U subotu i nedelju Pokret gorana Vojvodine organizuje plovidbu Dunavom. Besplatnu vožnju možete osvojiti učestvujući u nagradnoj igri na fejsbuk stranici festivala. Ujedno, tu ćete pronaći i više informacija i program manifestacije.

Karlovačka berba grožđa (Grožđebal) je obnovljena 1992. godine i predstavlja jedan od simbola Sremskih Karlovaca. Cilj je negovanje kulturne i duhovne tradicije grada, unapređivanje turizma i podsticaj vinogradarima da istraju u proizvodnji vina. Svake godine ovu manifestaciju poseti više od 60 hiljada ljudi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.