IN MEMORIAM: Slobodan Boba Stojšić (1958-2018)

Slobodan Stojšić je preminuo u nedelju 28. januara u 60. godini života.

Boba je sem Radija 021, kojeg je osnovao 1997. godine i kao direktor predvodio više od dve decenije, pokrenuo tokom 2000. godine i Multiradio na jezicima manjinskih zajednica Vojvodine i taj radio funkcionisao je do 2008. godine.

Radio 021 je od samog osnivanja bio član  Asocijacije nezavisnih elektronskih medija (ANEM), a Stojšić je na čelu ove organizacije bio u periodu od 2003. do 2006. godine.

Boba je u medijski svet ušao kao već oformljen menadžer i zahvaljujući tome je Radio 021 uspeo. Da je bio novinar, ne verujem da bi se to desilo. Uvek je bio protiv vlasti i nikada se nije priklonio nijednoj priči, ali je s druge strane imao tu sposobnost da u svakoj vlasti nađe normalne ljude, s kojima je mogao da sarađuje i koji su shvatali šta je Novi Sad i šta Novom Sadu treba. Bio je nezavisan od politike, ali i od novinarstva što mu je jako pomoglo da 021 bude to što jeste. Ja danas prosto više ne mogu da zamislim život u Novom Sadu bez Radija 021“ (Sreten Kovačević)

Boba Stojšić se pre medijskog biznisa dugo bavio muzikom, najpre kao bubnjar (Faber, Cocasion, Porta, Neron, Stone free i Sing Sing Singers), a potom i kao menadžer brojnih bendova (Obojeni program, Boje, Atheist rap, itd.).

Organizovao je prvi doček Nove godine na Trgu slobode 1997. godine, prvu urbanu proslavu Prvog maja u Limanskom parku 2004. godine, kao i prvo obeležavanje Svetskog dana muzike na više lokacija u Novom Sadu 2003. godine.

Poslednji veliki događaj koji je osmislio i organizovao bio je u maju prošle godine „Novosadska kultura sećanja – U čast velikih majstora“, a posvećen sećanju na novosadske muzičare koji više nisu sa nama…

Sahrana Slobodana Bobe Stojšića je u sredu 31. januara u 13:30h na Gradskom groblju.
Autor: 021.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.