Intervju: Miloš Savić, trener ŽFK „Vojvodina“

Danas smo razgovarali sa trenerom omladinskog tima ŽFK “Vojvodina”, pred početak nove sezone Razvojne lige. Miloš Savić je došao na mesto trenera nakon brojnih uspeha ovog kluba.

Trenutno je student na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja i trener svih mlađih kategorija kluba. Savić je i član stručnog štaba prvog tima. Mladi trener nam je rekao kako se nosi sa izazovima, kakvi su mu planovi za budućnost tima i koliko je popularan ženski fudbal u Srbiji.

ŽFK “Vojvodina” je višegodišnji šampion. Osećate li zbog toga pritisak sada kad ste preuzeli tim?

-Tako je, više puta je “Vojvodina” bila šampion države u kadetskom uzrastu. Imao sam tu čast da sam poslednje dve godine bio deo kadetskog tima kog su činile fenomenalne igračice 2001. , 2002. i 2003. godišta. Ove godine se i zvanično vodim kao trener ekipe i ne osećam nikakav pritisak, već sam samo dodatno motivisan da nastavim rad sa zlatnim devojkama “Vojvodine”. Ove godine kadetsku ekipu čine igračice koje su rodjene 2003. , 2004. i 2005. godine. Toj generaciji sam trener od početka, još kada se formirala ekipa pre tri godine i jako dobro se poznajemo. U ovu sezonu te devojčice ulaze kao dupli šampioni u pionirskom uzrastu Mini-maksi lige Srbije. Spremni smo i one i ja za nove izazove koje će nam ova sezona pružiti.

Kako ste zadovoljni trenutnom situacijom u timu?

-Trenutna situacija u timu je fenomenalna. Svi sa ushićenjem očekujemo početak sezone. Razlog tome je što skoro cela ekipa igra po prvi put ovu ligu, jer gotovo sve devojčice su tek ove godine stekle pravo nastupa zbog godina i sve su željne uspeha i dokazivanja. Isto tako i za mene kao trenera je ovo veliki izazov- da sa potpuno izmenjenim sastavom od prošle godine napravim dobar rezultat. Bili smo vredni preko leta, radili smo naporno i spremni dočekujemo početak prvenstva.

Foto: Miloš savić/facebook

Kakva je perspektiva ženskog fudbala u Novom Sadu, ali I u Srbiji uopšte? Koliko su zainteresovane devojčice za ovaj sport?

-Sama činjenica da se u Razvojnoj ligi takmiči čak 14 ekipa govori o tome koliko se fudbal razvio u Vojvodini kao regionu. Svake godine sve je veći broj klubova i devojčica koje treniraju i samim tim se podiže kvalitet ženskog fudbala. Što se tiče razvoja u Novom Sadu i okolini, govori dosta toga brojka prisutne dece na treninzima naših mladjih kategorija gde se taj broj udvostručio u poslednjih godinu dana. Osim povećanja broja devojčica koje treniraju fudbal širom Srbije kao što rekoh znatno se i kvalitet fudbala podigao na jedan viši nivo, što mene kao trenera veoma raduje i mislim da ženski fudbal u budućnosti samo može da ide uzlaznom putanjom.

Jeste li u dobrim odnosima sa prethodnim trenerom, vašim prezimenjakom? Da li ste razmenili iskustva i savete?

-Sa Nemanjom sam u odličnim odnosima. Zajedno smo u protekle dve godine vodili kadetsku ekipu i još uvek odlično saradjujemo. On je već tri godine trener seniorskog tima i dosta vremena provodimo zajedno na terenu. Učimo jedan od drugog i pomažemo se međusobno kada nam vreme to dozvoljava.

Kakvi su Vam planovi za sledeću sezonu?

-Planovi za predstojeću sezonu su da deca što više napreduju na duhovnom i psihofizickom planu,  što bolje razumeju fudbalsku igru i da nauče kako se vodi sportski život. Kada se u svakom momentu treninga pruži maksimum, onda će i dobar rezultat doći kao kruna našeg rada.

Razvojna liga počinje danas, utakmicom između ŽFK „Vojvodina i ekipe ŽFK “ Nova kolonija“ iz Kovina. U ligi ove sezone učestvuje rekordnih 14 timova. Miloš Savić je na kraju razgovora poželeo svim timovima srećnu i uspešnu sezonu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.