Izložba akvarela Simonide Filipove Kitanovske od 3. septembra u Likovnom salonu KCNS-a

Izložba akvarela Simonide Filipove Kitanovske biće otvorena u  ponedeljak 3. septembra u 19 časova u Likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada. Izložba će trajati do 24. septembra.
SIMONIDA FILIPOVA KITANOVSKA
Rođena je 1965. godine u Skoplju. Po završetku studija na Fakultetu likovnih umetnosti Univerziteta “Ćiril i Metodije” 1988. započela je svoju profesionalnu karijeru kao vizuelni umetnik. Već tri decenije njen rad se prepoznaje kao elitni izraz umetnosti u rodnoj Makedoniji, i u inostranstvu. Neprekidni niz nagrada i brojni pozivi za izlaganje širom Evrope i nekoliko drugih kontinenata najbolje govore o umetničkim ostvarenjima umetnika jedinstvenog gesta i izražavanja. Njeni radovi izloženi su od Kostarike i SAD-a, do Indije i Tajlanda i dalje. Od 1991. do 1997. živela je u Bostonu, u Americi. To vreme obeleženo je ekspanzijom kreativnosti. U svom opusu koristila je različite slikarske medije,  a oprobala se i u oblasti videa, performansa i instalacija.
Ova izložba u Kulturnom centru Novog Sada, odražava njen trenutni interes u korišćenju upotrebe isključivo papira i boja.

Ostavite odgovor