КАД НОВИНАРИ ЗАПРЖЕ ЧОРБУ Дани Војводине у Београду

Кулинарски окршај новинара у спремању рибље чорбе биће одржан 15. октобра у ресторану Велика Скадарлија од 16 часова. Међу осам новинарских парова који ће се такмичити у припремању овог рибљег специјалитета наћи ће се новинари РТС-а, Прве ТВ, Пинк-а, Happy, представници штампаних гласила, специјализованих портала.

Туристичка организација Војводине као организатор, потрудиће се да донесе аутентични дух војвођанских чарди у центар Београда. Док се чорба крчка на тихој ватри ширећи опојни мирис рибе ужитак ће употпунити звуци тамбурица.

Након одлуке стручног жирија, окупљени ће имати прилике да пробају производ кулинарског умећа новинара, уживају уз вино и музику.

Такмичење у кувању рибље чорбе представља део туристичко-гастрономске манифестације Дани Војводине у Београду, која се ове године одржава седми пут. Том приликом биће представљена туристичка понуда Војводине током два дана 15. и 16. октобра од 11 до 19 часова испред ресторана Велика Скадарлија. За други дан манифестације у периоду од 14 до 16 часова заказан је панел ,,Ризница укуса Војводине“.

Војвођани на Балашевићев стих ,,ал’ се некад добро јело“ воле да кажу да се у Војводини и данас добро једе. Циљ ове манифестације биће да се Београђани и туристи управо убере у истинитост обих тврдњи, али и да се скрене пажња на туристички потенцијал и капацитете које север Србије поседује. Дух традиционалног живота на салашима очуван у модерно доба представља главни адут Војводине.

Панонске авантуре равничарским пространством очекују оне који се одлуче да заплове војвођанском ,,шареницом“ протканом њивама, шумама и рекама. У Војводини свако може бити морнар, зато се окушајте у овој пловидби на месту на ком се песак меша са земљом.