Kako vidite sebe za deset godina

Dobar dan,

ovog puta vam se obraćam malo opuštenijom notom. Znate, ja u stvari nisam takav kakvim sam se predstavljamo u ovim tekstovima do sada. Ja se ljudima na treningu obraćam sa „ti“, na treningu sa ljudima psujem i oni psuju i ponekad psuju i mene, ali nikada ne psujem njih, sem mog „Kuma“. Njega ipak znam više od 15 godina i ponekad opsujem, čisto onako, nežno i motivacije radi, a opet kada bolje razmislim, nikad direktno čak ni njega. Nađem nešto što mi je u vidokrugu pa tome opsujem, nežno. Vama se ovde obraćam sa „Vi“ i to me jako nervira, baš me nervira.

Zašto to radim? Rekli su mi da tako delujem ozbiljnije i lakše pridobijam ljude i njihovo poverenje, a opet, nije ovo moj lični blog, pa da mogu kako ja hoću. E, vidite sada ovako…
Smatram da je to teška glupost. Ubeđen sam da vas tako / da nas tako , u stvari razni stručnjaci drže na distanci. U ovom slučaju, nazovi stručnjak Ja obraćam se Vama svima, mladima i starima, povodom neke teme koja vama može da pomogne ili samo da vam ubije vreme dok ste u toaletu, realno nije bitno uopšte sada. Iskreno, osetim da ne dopirem do vas dovoljno. Možda ako promenim pristup, možda nekada i zaslužim neki komentar na sajtu ili napišete da želite da vam pišem o toj ili onoj temi. Možda…

Na obuci za spasioce su nas učili da se ljudima koji se zadese okolo, a mogu da nam pomognu na bilo koji način da naš posao uradimo još bolje, uvek obraćamo sa „ti“ i da pokažemo prstom u njega. Tako ne može posle da bude „nisi rekao meni, rekao si njemu“ ili „rekli ste nazovite Hitnu pomoć, nismo znali kome govorite“.
Od mene dobijete „Vi“ jedino ako tako tražite i samo kada komuniciramo, bilo da je preko društvene mreže, telefonom ili sms porukom. Činjenica je da mnogi od vas koji ovo čitaju, nikada neće trenirati sa mnom ili se neće ni upoznati sa mnom. Realno je isto tako da i ne mogu pojedinačno sa svima vama da porazgovaram, mogu da vam se obratim kako se obraćam ljudima koji sa mnom treniraju i približim vas, makar kroz ove redove, onome zbog čega se svakog jutra budim.

Pređimo na „TI“

Razlog- veoma jednostavan. Neko ko te gleda kako se koprcaš kao riba na suvom u toku treninga i neko koga imaš želju da ugrizeš za nos u datom trenutku- ni ne treba da ti se obraća sa „Vi“.

Neko kome šalješ fotografije u donjem vešu, ko ti gleda zadnjicu i sa kime komentarišeš koji deo tela hoćeš da zategneš i koje rame ti je spušteno- ni ne treba da ti se obraća sa „Vi“.

Neko ko te gleda tri puta nedeljno po 60 ili 90 minuta i urla iz sveg glasa „ajde bre“, „čupaj to“ , „vuci sad“ -ni ne treba da ti se obraća sa „Vi“, jer onda nećeš imati pojma kome se obratio. Posle ćeš da pričaš kako te trener ni ne primeti na treningu i kako ti nije posvetio dovoljno vremena i pažnje.
Zato lepo engleski jezik ima ono „you“ , a ti ga shvati kako hoćeš.

Odužilo se ovo… Naslov „Kako vidiš sebe za 10 godina“ čitate u nedelju ili ponedeljak. Da, obećavam da ima veze sa sport/zdravlje temom. Iako ovaj deo nema toliko veze sa temom o sportu, zdravlju i vežbanju, drago mi je da smo neke stvari rešili.

Za vas koji znate ko vam piše- poljubac
Za vas koji ste se sada priključili- isto poljubac,

Za Tebe i Vojvođanske Vesti
Vladimir Tepavac , trener

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.