Karlovci Film Festival

„Karlovci Film Festival“ održava se prvi put od petka 17. avgusta do nedelje 19. na sremskokarlovačkom kompleksu Vidikovac. Cilj  organizatora je da vrate bioskop u Sremske Karlovce nakon 19 godina.

Tokom tri festivalska dana biće prikazano pet filmova i jedan kratak film o Novom Sadu i Sremskim Karlovcima iz 1928. godine.  U petak će kultnim filmom „Lajanje na zvezde“ biti otvoren program. Nemanja Bogdanović, producent festivala, kaže da ovaj film svakako ima određenu simboliku u Karlovcima.

Foto: Fejsbuk stranica Karlovci Film Festival

-Ovaj film, koji je delom sniman u Sremskim Karlovcima, odabran je simbolično jer ove godine obeležava dve decenije od prve projekcije. Ostali filmovi koji su na repertoaru trenutno žive svoj festivalski život širom Evrope i sveta, pa smo želeli da ih vidi i naša publika- kaže Bogdanović.

Foto: Fejsbuk stranica Karlovci Film Festival

 

Mladi umetnici i studenti, uglavnom  sa katedre za audiovizuelne medije Akademije umetnosti u Novom Sadu, nadaju se da će ova njihova ideja zaživeti. Njihova želja je da Sremski Karlovci postanu bogatiji za još jednu veliku manifestaciju i da povrate nekadašnji epitet filmskog grada.

Projekcije  su zakazane za 21 čas, a sva tri dana ulaz je besplatan. Više informacija možete saznati na njihovoj fejsbuk stranici. Organizatori vas pozivaju na Vidikovac, da postanete deo jedne nove filmske avanture.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.