КОЈЕ ДЕЛО ЧУВА ХРАНУ НА СЛИКАРСКОМ АСТАЛУ?

Након бројних уметничких путовања на којима су малишани били током претходних месеци у Галерији Матице српске, време је да се подсете свих драгоцених сазнања која су као праве пчелице вредно сакупили.

Током јунског циклуса креативних радионица под називом Мали истраживачи, најпре ћемо се упустити у детективско истраживање дечје изложбе Уметнички времеплов која ће од 1. до 10. јуна бити отворена у Галерији Матице српске.

Такође, малишани ће пронаћи једну стару „временску машину”, одгонетнути уметничке загонетке, и бити у прилици да у уметничком квизу покажу своје знање. За крај овог циклуса, свако дете ће добити заслужени орден Малих уметничких истраживача.

У суботу, 23. јуна 2018. године од 11.00 до 12.30 сати биће одржана креативна радионица за децу Које дело чува храну на сликарском асталу?.

Сликари попут Катарине Ивановић, Саве Шумановића, Милана Коњовића и многих других, на својим делима су често приказивали храну.

Током последње креативне радионице у јуну малишани ће кренути у потрагу за оваквим делима у сталној поставци Галерије Матице српске.

Након што уз помоћ детаља пронађу слике које „чувају храну на сликарском асталу” са кустосом ће разговарати о њима.

Потом ће нацртати мртву природу са својом омиљеном храном, а као знак да су успешно завршили и овај циклус радионица, биће награђени орденом Малих уметничких истраживача.

Радионице суботом су отворене за сву заинтересовану децу узраста од 5 до 11 година.

Цена улазнице је 150.00 динара.

Извор: Галерија Матице српске

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.