Košarkaši Srbije sutra u Gruziji

Košarkašima Srbije preostala su još dva meča prvog kruga kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje se 2019. godine održava u Kini. Prvi rival, sutra od 17 sati, izabranicima selektora Aleksandra Đorđevića biće selekcija Gruzija u Tbilisiju, nakon čega, u Novom Sadu, 2. jula, naš tim dočekuje reprezentaciju Nemačke.
Foto: N.B.
Košarkaši Srbije prethodnih sedam dana boravili su u Novom Sadu gde su kroz treninge i dve kontrolne utakmice sa reprezentacijom Irana pokušali da postignu željenu formu.  U predstojećim mečevima kvalifikacija za Svetsko prvenstvo Srbija će biti lišena pomoći ponajboljih igrača – Bogdanovića, Teodosića, Jokića, Raduljice i Bjelice. Selektor Đorđević izrazio je žal što nije uspeo da okupi sve naše najbolje igrače. – Iimam običaj da kažem da oni koji mogu i hoće da igraju u dresu reprezentacije su tu i to je 12 najbolih koji će izaći na teren, pa ćemo tako i pristupiti ovim dvema utakmicama – istakao je Đorđević.
Foto: N.B.
Prema njegovim rečima, Marjanović je stigao u odličnoj fizičkoj spremi, ali sa nedostatkom takmičarske forme, dok Milutinov ima mali problem sa povredom. Dejan Davidovac pušten je na odmor zbog povrede koju vuče još iz kluba, a Đorđe Gagić ima lakšu povredu škočnog zgloba. Slično nešto desilo se i Stefanu Jelovcu, koji je izvrnuo škočni zglob, ali očekuje se da bude spreman, pogotovo jer će na svojoj poziciji broj četiri, biti vrlo bitan šraf u timu. Pored pomenutih igrača na spisku selektora su još i Nemanja Nedović, Dragan Milosavljević, Marko Simonović, Aleksa Avramović, Dejan Todorović, Ilija Đoković, Ognjen Dobrić, Aleksa Radanov, Vasilije Micić i Stefan Peno.
Foto: N.B.
Boban Marjanović izjavo je da su treninzi bili dobri i da za sada sve odlično funkcioniše.. – Mislim da možemo do obe pobede. Gruzija je jaka i teška ekipa, a tu je i domaći teren. To će biti jedna od najtežih utakmica u kvalifikacijama. Bitno je samo da budemo fokusirani. Sa druge strane, ako pobedimo, to će nam biti vetar u leđa u duelu sa Nemačkom jer će nas bodriti puna hala – smatra Marjanović. Srbija je trenutno na drugoj poziciji sa tri pobede i jednim porazom, što joj je obezbedilo prolaz u narednu fazu. Ipak, trijumfi u naredna dva susreta su veoma važni jer se bodovi prenose iz međusobnih  mečeva tri prvoplasirane ekipe. Naših 14 igrača predvođenih odličnom centarskom linijom – Bobanom Marjanovićem i Nikolom Milutinovim, u  petak, 29. juna, u Gruziji dočekaće  čvrsta ekipa predvođena Tornikom Šengelijom. Reprezentativac Đorđe Gagić smatra da, uprkos tome što su dobro upoznati sa ekipom Gruzije, ovaj susret neće biti lak. – Znamo šta nas čeka. Na njihovom terenu to će biti teže nego kada smo igrali u Pioniru. Ozbiljna je ekipa. Moramo da se spremimo i da taj naš dogovor prenesemo na teren – naveo je Gagić. Iako Gruzija u navijačkim redovima ne izaziva veću strepnju, poznavaoci igre pod obručima dobro poznaju njene kvalitete. Nemanja Nedević rekao je da je tim upoznat sa vrlinama, ali i sa manama rivala koji u svojim redovima ima nekolicinu proverenih igrača. – Mislim da ima celu ekipu koja je jako respektabilna, pogotovo na njihovom terenu. Do sada nisam igrao tamo, ali sam čuo da je atmosfera sjajna i da imaju veliku podršku, tako da biće sigurno teško. Šengelija i Šermendini su nosioci ekipe, ali svesni smo svojih kvaliteta i idemo na pobedu – kazao je Nedević. Utakmica Srbija Gruzija na programu je u petak od 17 sati. Utakmica sa Nemačkom zakazana za ponedeljak, 2. jul, počinje od 20 sati u novosadskom „Spensu”. Već sada se zna da košarkaše očekuje odlična podrška jer je više od 80 odsto ulaznica prodato. Nemačka dolazi u najjačem sastavu predvođena NBA zvezdom Denisom Šrederom.   Za Vojvođanske vesti Nedeljka Borojević

Ostavite odgovor