Креативна радионица за децу у Галерији Матице српске

Циклус радионица у мају посвећен је изложби Кроз објектив: Галерија, уметност, публика на којој су изложене фотографије стручњака Галерије Матице српске, јавних личности Новог Сада и наше публике.

Циљ изложбе јесте да се Галерија и уметност „повежу” с публиком, чиме се истиче идеја да уметничка дела која се чувају у музејским установама припадају људима и да уметност само у интеракцији с њима остварује своје вредности и значај.

Деца представљају важан део галеријске публике и зато кроз креативне радионице желимо да и они буду део пројекта и изложбе Кроз објектив: Галерија, уметност, публика.

У суботу, 5. маја 2018. године од 11.00 до 12.30 сати биће одржана креативна радионица за децу Уметност и ја кроз објектив.

Малишане ћемо најпре повести у обилазак Галерије и показати им најзначајнија уметничка дела, а они ће размислити пред којим делима би волели да се фотографишу. Фотографије најмлађих посетилаца Галерије одмах ће бити одштампане, а потом ће они на свом портрету моћи да доцртају неки детаљ – бркове, цвет или шешир – који ће их боље повезати са одабраном сликом.

Ове фотографије ће бити саставни део изложбе Кроз објектив: Галерија, уметност, публика, а малишани ће моћи да доведу на изложбу своју породицу и пријатеље и покажу им свој фотографски портрет.

Радионице суботом су отворене за сву заинтересовану децу узраста од 5 до 11 година. Цена улазнице је 150 динара.

Извор: Галерија Матице српске

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.