Leto u Galeriji Matice srpske

U okviru manifestacije Leto na Trgu galerija u četvrtak i petak vas očekuju zanimljivi sadržaji u  Galeriji Matice srpske.

U četvrtak, 5. jula u 21 čas msr Tamara Ognjević iz Artis Center– a održaće predavanje o simbolizmu cveća u umetnosti i njegovoj jestivoj dimenziji. Predstavljanje Artisovog projekta Poslastičarnica, u Zajedničkom vrtu Spomen- zbirke Pavla Beljanskog i Galerije Matice srpske, upotpuniće poslastica iznenađenja.

U petak u 19 časova u Galeriji možete čuti stručno tumačenje stalne postavke umetnotsi dvadesetog veka, istoričara umetnosti Nikole Ivanovića. Ovo tumačenje, nazvano Evropski „izmi“ i srpski modernizmi, pokušaće da odgovori na pitanja modernosti utemeljene na evropskim idealima, koju je srpska sredina negovala početkom prethodnog veka.

Cilj organizatora je da tokom letnjih meseci svojim sugrađanima omoguće posebno kulturno osveženje. U večernjim časovima oni će moći da prisustvuju atraktivnim kulturno- umetničkim sadržajima koji prikazuju raznovrsnost svetske kulturne baštine i značaj njenog očuvanja.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.