МИРОВИЋ ОБИШАО РАДОВЕ НА ИЗГРАДЊИ ПУТА СТАПАР–СИВАЦ

МИРОВИЋ ОБИШАО РАДОВЕ НА ИЗГРАДЊИ ПУТА СТАПАР–СИВАЦ

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је данас радове на првој фази изградње локалног пута од регионалног значаја Стапар–Сивац, у општини Сомбор, за шта је Покрајинска влада преко Управе за капитална улагања Војводине издвојила више од 150 милиона динара.

Реч је о саобраћајници укупне дужине 15 километара, која ће се градити у три фазе и која ће, како је најављено, бити завршена до краја 2021. године.

„Ово је заједничка иницијатива Покрајинске владе, Града Сомбора и Општине Кула. Истовремено, ово је и најдужа саобраћајница коју финансира Покрајинска влада. Овај пут био је планиран шездесетих година и никада није реализован. Завршићемо и ову саобраћајницу у року, јер је од огромног значаја за грађане Сомбора, Куле и Апатина“, изјавио је председник Мировић.

У протекле три године, како је додао Мировић, на територији Сомбора Покрајина је уложила више од 500 милиона динара за инфраструктурне пројекте, за изградњу Индустријске зоне, као и за пројекте водоснабдевања у насељеним местима Сомбора.

„Изградња пута је пројекат о ком се говори и који се чекао деценијама. Омогућиће бољу саобраћајну повезаност и измештање теретног саобраћаја из околине Сомбора“, казала је градоначелница Душанка Голубовић.

Обиласку радова присуствовао је и директор Управе за капитална улагања Војводине Недељко Ковачевић.