МЛАДИ БОКСЕР СТЕФАН КРАСНИЋ У ГРАДСКОЈ КУЋИ

На Европском првенству за школарце, 

На Европском првенству за школарце, одржаном од 22. до 29. маја 2018. године, у бугарском граду Албена, Новосађанин Стефан Краснић освојио је бронзану медаљу. Тим поводом, Краснића и његовог тренера Душана Лепојева, у Градској кући примио је члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин.

– Резултати које новосадски спортисти остварују, поред тога што доприносе лепшој слици нашег града, шаљу поруку младим генерацијама да се борбеност, напоран рад и фер-плеј на крају вишеструко исплате и то је оно што видимо на примеру тринаестогодишњег Стефана Краснића – изјавио је Огњен Цвјетићанин и додао – Овом приликом желим и јавно да му честитам на великом успеху који је постигао на Европском првенству за школарце у Бугарској. Желим му да настави да вредно ради са својим тренером, да стреми највишим циљевима у боксу, као и добрим резултатима у школи, а Град Нови Сад ће такав рад и резултате увек препознати и подржати.

Стефан Краснић је ученик седмог разреда Основне школе „Душан Радовић“, а бокс тренира већ седам година. Четвороструки је првак Војводине и Србије у својој категорији, а на првенству Европе које је прошле године одржано у Румунији заузео је пето место. На овогодишњем првенству, у конкуренцији од 311 такмичара из целе Европе освојио је треће место и тако постао најмлађи освајач европске медаље у историји српског бокса. Следеће године, стећи ће право учешћа на Светском шампионату, а његова жеља је да постане олимпијски првак.

Ostavite odgovor