Монтиране јавне чесме

ЈКП “Водовод и канализација” и ове године излази у сусрет Новосађанима и гостима града и поставља славине на хидранте, али и цистерне с пијаћом водом, како би људи могли да се освеже на тропским температурама. За разлику од ранијих година, овог пута су на хидранте постављене монтажне конструкције, па је тако Нови Сад заправо добио функционалне јавне чесме. Нове чесме су посебно обликоване да задовоље све савремене стандарде и убудуће буду препознатљиве за Нови Сад. Лако су доступне за све узрасте, особе с инвалидитетом и животиње. Практичне за коришћење с једноставним системом пуштања воде, могућношћу пуњења флашица и модерне по угледу на светске градове. Постављањем нових чесми људима се омогућује утољење жеђи сваког момента, што и јесте циљ наше иницијативе – да се афирмише вода као јавно добро и понуди мрежа јавних чесми као нови новосадски бренд.
ЈКП „Водовод и канализација“
Јавни приступ бесплатној питкој води је комунални минимум, савремени стандард у развијеном свету, али и део новосадске урбане традиције. Чесме нису само украс града, већ нас подсећају на то да се у Новом Саду пије квалитетна, хемијски и биолошки исправна вода, што јесте предност Новог Сада у односу на друге градове. Преко чесми шаље се порука да је вода природно добро и мора бити доступна свима. На овај начин Нови Сад се прикључује предлогу Европске комисије која је иницирала измену правила о квалитету воде за пиће, којом би се од држава чланица ЕУ тражило да се побољша приступ питкој води за све грађане. То, између осталог значи да би Европљанима требало омогућити да воду из славине, безбедну за конзумирање, могу попити и на градским улицама. Управо због тога, нове јавне чесме могу да се користе и као туристички фактор. Јавне чесме су монтиране на 12 локација: Булевар ослобођења 12, Булевар ослобођења 102, угао улица Новосадског сајма и Хајдук Вељкове, Футошка улица 54, угао Улице Бате Бркића и Булевар Јована Дучића, поред Аполо центра код споменика балерини Марини Олењиној, испред Градске куће, Змај Јовина улица 21, улазак у Дунавску улицу код парка, код Успенске цркве, на Кеју и на Булевару Михајла Пупина код Банке Интеса.
ЈКП „Водовод и канализација“
Верујемо да ће суграђани, а и туристи позитивно реаговати на ову новину. Уједно апелујемо да се чесме не ломе како се не би направила велика штета граду у сваком смислу, али и Новосађанима зарад којих су и постављене. Извор: ЈКП „Водовод и канализација“ Нови Сад

Ostavite odgovor