NJIVE SE PONOVILE ZA 20 MILIONA EVRA

NJIVE SE PONOVILE ZA 20 MILIONA EVRA

Iako je rano za sumiranje konkretnih rezultata prodaje tokom Sajma, prema preliminarnim podacima dela članica Poslovnog udruženja uvoznika i izvoznika poljoprivredne mehanizacije, vrednost ugovora i kreiranih ponuda za prodaju poljoprivrednih mašina iznosiće oko 20 miliona evra, što predstavlja petinu godišnjeg prometa na tržištu poljoprivredne mehanizacije.

Zadovoljstvo sajamskim nastupom ne kriju u kompaniji Titan Machinery. Prodali su novu seriju kombajna AXIAL 7250, deesetak traktora, više priključaka, telehendler, po jednu prskalicu i kratku tanjiraču.

– Prijatno smo iznenađeni zanimanjem posetilaca za hedere, još više za navigacije. Dosta interesovanja bilo je i za voćarske i vinogradarske traktore – kaže Marina Ćupurdija iz kompanije Titan Machinery.

Kompanija KITE je na 86. međunarodnom poljoprivrednom sajmu ostvarila prodaju veću od dva miliona evra, što je petina godišnjeg plana- kaže izvršni direktor kompanije KITE, Đorđe Mišković.- Ta kompanija ispunila je i plan da na Sajmu proda 100-ti traktor u 2019. Srećni kupac biće nagrađen sa 100 litara motornog ulja.

Prezadovoljni prodajom na Poljoprivrednom sajmu su i u kompaniji RTI. Direktor prodaje Goran Micković navodi da su prodali 35 traktora, tri telehendlera i 15 priključnih mašina.

Uprkos lošim vremenskim uslovima, ovogodišnji Sajam je bolji od lanjskog. Ne samo zbog posete, već zbog mnogo više izdatih predračuna – ocenjuje direktor prodaje u Agropanonki, Aleksandar Švonja.

Veoma zadovoljni prodajom su i u AgroTechu. Tokom sajma je desetak traktora dobilo vlasnike, a pravi sajamski efekti očekuju se posle Sajma.

Premijerno izdanje na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu ove godine je imala Nacionalna izložba Rusije. Izložena poljoprivredna mehanizacija privukla je, zbog odnosa  cene i kvaliteta, posebnu pažnju stručne publike. Glavni organizator Izložbe Aleksandar Volbek ističe da već sada planiraju da za idući Poljoprivredni sajam rezervišu 500 kvadratnih metara izložbenog prostora.

Izvor: sajam.net