ODA fest: Još jedna lampica rokenrola

U petak, 5. oktobra, u Žitištu se održava četvrti po redu ODA fest. Grupa mladih entuzijasta, uz mnogo truda i poteškoća, stvorila je pravi rokenrol festival.

O tome kako su došli na ideju, šta su uspeli da postignu do sada i kako je biti inovativan u malom selu, razgovarali smo sa Čedomirom Polovinom, jednim od osnivača festivala. Ime festivala simbolizuje zahvalnost, a inspirisala ih je jedna pesma.

Kako ste pokrenuli priču oko ODA festa?

ODA fest nastao je jednostavno. Zamislite grupicu drugara , istomišljenika , zaljubljenika u dobru muziku. Oni diskutuju o jednoj jako lepoj zurci za njih i njima slične. Ideja je formirana da pod okriljem turbofolk mraka budemo još jedna prelepa lampica rokenrola.

Foto: ZiZi Photography

Šta je otežavalo realizaciju?

Što se tiče poteškoća na koje smo nailazili, mnogo ih je. Ono što svakom festu na svetu predstavlja problem jesu finansije. Relativno je naporno, čak i kada to radite za nešto u šta verujete pa i nešto što volite, juriti i kucati od vrata do vrata, pisati projekte ,molbe i juriti sponzorstva . Izgleda nam kao da u ovom svetu svi traže da im se nešto isplati, čak i kada je to neki samarićanski gest.

Kako izgleda stvaranje ovakvog događaja u maloj sredini?

Naučili smo na teži način i da se nalazimo u jako konzervativnom društvu. I ono što činimo iz najbolje namere, zarad pospešenja kulture i podsticaja drugačijeg mišljenja, veličanja umetnosti, ipak nailazi na osude nekog sloja ljudi.

Šta je najbolje što ste postigli?

Uspeh je tu, ovo nam je četvrta godina i ne odustajemo. Kategorišem prvi ODA fest kao jedan od najlepših momenata u mom životu. Kada se posle milion i jednog mogućeg problema, teškog fizičkog i psihičkog celonedeljnog rada, 15. avgusta 2015. godine u 20 časova na reci pored mog malog sela začuo rif gitara. Fantastična atmosfera, 270 gostiju i krajnje emotivna. Kada se sada setim zasuze mi oči- uz poslednju svirku masa dobrih prijatelja peva „mi smo ovde i ima nas gomila“.

Foto: ZiZi Photography

Šta nas očekuje na četvrtom Oda festu?

Kako tada tako i sad . Manji budžet, zatvoren prostor, ali puna srca . Ekipa će biti tu uz dve fantastične svirke. Bend „Restrikcija“ i akusticni duo „Two souls“ . Spremili smo zvuk , fotkanje , piće i zdrav duh. Čekamo vas, dođite i vi.

Foto: ZiZi Photography

Prvi ODA fest održan je na obali Begeja, a kasnije se manifestacija selila u nekadašnju diskoteku u centru sela. „Tvrđava“ je dovoljno velika da u petak u 20 časova primi svu pozitivnu energiju i ljubitelje rokenrol muzike. Ulaz je besplatan, a organizatori vas pozivaju u ovo opštinsko mesto, na oko 20 kilometara od Zrenjanina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.