Одржана конференција за новинаре поводом реконструкције Летње сцене КЦНС

У уторак 30. јуна у клубу „Трибина младих“ Културног центра Новог Сада уприличена је конференција за новинаре поводом реконструкције Летње сцене КЦНС. На конференцији су се присутнима обратили члан Градског већа за културу Далибор Рожић и директор Културног центра Новог Сада, Бојан Панаотовић.

Члан Градског већа за културу Далибор Рожић истакао је да су се стекли услови да Летња сцена може у наредном периоду да почне са радом. Решавање имовинско-правних односа је било сложено.

-Имајући у виду да смо добили од Градске управе за имовину и имовинско-правне послове информацију да је имовина решена и да не постоји ниједна препрека да Културни центар у наредном периоду добије на коришћење простор Летње сцене, кренули смо у припрему реализације, односно адаптације самог простора – казао је Рожић, додавши да ће тај посао бити завршен током јула месеца и да сe очекује да ћемо почетком августа имати програме на Летњој сцени Културног центра.

Рожић је такође додао да ће некада најпознатији биоскоп на отвореном у граду поново отворити своја врата филмској, али и позоришној публици која ће имати прилику да ужива и у другим програмима из области културе.

Директор Културног центра Новог Сада, Бојан Панаотовић, нагласио је да је у овом тренутку кључно да се изборимо са епидемијом, да поведемо рачуна, свако у свом домену и у оквиру своје моћи, о здравственим приликама.

– Градска чистоћа и Зеленило су већ били у нашем дворишту. Све остале службе су у припремним анализама, плановима и радовима – казао је Панаотовић.

Директор КЦНС је затим рекао да је уредник филмског програма ове културне установе Ђорђе Каћански одавно маштао и планирао да обнови програм биоскопске Летња сцене. Панаотовић је уверен да ће се то остварити у скоријем периоду.

– Тако позитиван одјек на најаву да се после 10 година отвара Летња сцена одавно нисам доживео. Једнодушно су сви у граду подржали ову идеју – казао је Панаотовић.

Реконструкција простора Летње сцене Културног центра Новог Сада плод је пројекта на ком је КЦНС радио уз свесрдну подршку градоначелника Милоша Вучевића, Градске управе за културу и члана Градског већа задуженог за културу, Далибора Рожића.

Током летње сезоне Културни центар Новог Сада уприличиће богат сценски програм. У плану су позоришне представе реномираних редитеља, као и највећа остварења из света филма. Свој допринос оживљавању Летње сцене дало је и Српско народно позориште, Позориште младих, Новосадско позориште и Стеријино позорје, па публику у предстојећим сезонама на Летњој сцени Културног центра Новог Сада очекује и сценски програм поменутих институција културе.