Откривене лабораторије марихуане у Суботици и Сомбору

СУБОТИЦА, СОМБОР – Припадници Министарства унутрашњих послова открили су на територији Суботице и Сомбора две лабораторије за производњу марихуане у вештачким условима, запленили више од три и по килограма марихуане спремне за продају, 1.175 стабљика марихуане у сировом стању тежине више од 150 килограма и ухапсили три особе, саопштио је МУП.

Вредност заплењене марихуане у Сомбору процењена је на око 50.000.000 динара.

Цариници су тамо открили лабораторију са 996 стабљика марихуане у сировом стању и ухапсили М. Р. (1992), због сумње да је извршио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Лабораторија за вештачку производњу марихуане пронађена је приликом претреса објекта на територији Сомбора, а осумњичени М.Р. је, уз кривичну пријаву, приведен Вишем јавном тужилаштву у том граду.

Полиција у Суботици је у подруму куће М. Л. (1980), у којој је затечен и његов брат А. Л. (1982), у околини Суботице пронашла лабораторију за производњу марихуане, 179 саксија са овим наркотиком, затим три килограма и 677 грама марихуане упаковане у кутије и комплетну опрему за производњу опојне дроге.

Због сумње да су извршили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, по налогу Вишег јавног тужилаштва, осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичну пријаву, бити спроведени тужиоцу.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.