foto: pixabay

Ako ne želite više da imate svoj Fejsbuk nalog, uradite ovo i zauvek ćete ga obrisati

Ovo je kratak vodič o razlici između deaktiviranja i brisanja vašeg Fejsbuk naloga. Deaktiviranje je uglavnom način koji odaberete ako želite privremeno da se distancirate od društvenih mreža.

Prema zvaničnim uputstvima Fejsbuka, deaktivacija znači:

– Možete aktivirati ponovo svoj nalog kad god poželite

– Ljudi neće moći da vide vašu vremensku liniju, ni vaš profil

– Neke informacije će ostati vidljive, kao što su poruke koje ste poslali drugim korisnicima

Brisanje profila je ozbiljniji proces jer on podrazumeva da vaš profil zauvek nestane sa Fejsbuka. Kada izbrišete svoj nalog to znači:

– Ne možete vratiti pristup nakon što je nalog izbrisan

– Brisanje se dešava nekoliko dana od slanja zahteva, ako se u toku tih dana ponovo ulogujete, zahtev za brisanje profila će biti poništen

– Neke stvari nisu uskladištene na vašem nalogu. To znači da neki prijatelji mogu da imaju poruku od vas, čak i nakon što je vaš nalog izbrisan

Kako da obrišete vaš Fejsbuk nalog?

-Kliknite na strelicu u gornjem desnom uglu

-Otvorite „Security“ podešavanja

-Kliknite na „Deactivate your account“ i partite dalja uputstva

Ako želite da trajno uklonite nalog, treba da uradite sledeće:

-Kliknite na strelicu u gornjem desnom uglu a odmah zatim na „Settings“

-Kliknite na „Download a copy of your Facebook data“ (sigurno će vam nešto od ovoga biti potrebno)

-Pratite uputstva kako biste preuzeli arhivu

Kada završite sa preuzimanjem arhive, treba da uklonite veb sajtove i aplikacije koje koriste vaše Fejsbuk podatke za prijavljivanje.

-Otvorite „Settings“ i kliknite na „Apps“, videćete sve sajtove i aplikacije koje su povezane sa vašim nalogom

-Kada mišem pređete preko neke stavke, pojaviće vam se „remove taster“.

Kliknite na njega da biste potvrdili da želite da uklonite pristup aplikaciji

-Ponovite ovo na svim aplikacijama i servisima koji se nalaze na listi

Kada zavšite sa uklanjanjem aplikacija, sajtova i servisa, kliknite na „Help“ i potražite „Delete account“ opciju.

-Kliknite na „Delete my account“ i potvrdite.

IZVORespreso.rs
PODELI

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Vojvodjanskih Vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Vojvodjanskih vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Vojvodjanskih Vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Vojvodjanskih Vesti se možete obratiti ovde: admin {at} vojvodjanskevesti {dot} rs.