Пољопривреднoм факултету трактор John Deere уз помоћ Покрајине

Покрајински секретар за пољопривреду,

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић  је данас, на Пољопривредном факултету у Новом Саду, присуствоваоиспоруци трактора John Deere, чију набавку је Секретаријат суфинансирао износом од 2,5 милиона динара.

Радојевић је подсетио да је реч је о бесповратним средствима, која је ресорни секретаријат доделио у оквиру конкурса  намењеног за  пољопривреднуделатност научно-истраживачких установа. Он је указао да је савремено опремање, пре свега у интересу студената  који ће сада, уз помоћ ове квалитетне опреме, реализовати практичне вештине.

„Пољопривредни факултет је реализовао инвестицију вредну преко девет милиона динара. Учешће Покрајинског секретаријата за пољопривреду је нешто мање од 30 посто. Најпре, добрим пословањем менаџмента, овај факултета је обезбедио сопствена средства, по први пут, након више деценија“, истакао је Вук Радојевић и указао да је обавеза Секретаријата да подржава високообразовне установе и омогући им набавку најсавременије технологије и опреме.

Радојевић је рекао да очекује да ће у овај, као и у наредним годинама, Секретаријат бити у прилици да помогне Пољопривредном факултету  у Новом Саду који је, како је нагласио, не само у Србији и Војводини, једна од најреферентнијих образовних научноистраживачких установа. О успешности ове институције, како је подсетио, говори и присуство на QS ранг листи, где се нашао као један од најбољих, заједно са 250 универзитета из области пољопривреде и шумарства. Реч је о једној од три најзначајније листе за рангирање универзитета у свету.

Декан Пољопривредног факултета Недељко Тица истакао је да  John Deere, модел 6145 – представља први трактор који је након неколико деценија стигао на Пољопривредни факултет у Новом Саду, уз велику подршку Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство.

„Ово је само почетак једног великог инвестиционог циклуса на којем ће Пољопривредни факултет радити заједно са Покрајинском владом, с циљем да Факултет опремимо најсавременијим погонским и прикључним машинама. На тај начин, добићемо изузетну прилику да наше студенте упознамо са најновијим достигнућима у пољопривредној технологији, а нашим пољопривредним произвођачима покажемо како се та технологија примењује“, истакао је декан Тица.

Ostavite odgovor