Последње стручно тумачење изложбе КРОЗ ОБЈЕКТИВ: ГАЛЕРИЈА, УМЕТНОСТ, ПУБЛИКА

У петак, 8. јуна 2018. године у 19.00 сати у Галерији Матице српске, Трг галерија 1, биће одржано последње стручно тумачење изложбе Кроз објектив: Галерија, уметност, публика пред затварање изложбе. О концепту и изложеним портретним фотографијама говориће Јелена Огњановић, кустос и Лука Кулић, сарадник на изложби.

Изложбу чине фотографски портрети настали пред уметничким делима из колекције Галерије Матице српске, као и документарне фотографије из Галеријске архиве и фотографске успомене посетилаца. Стручњаци Галерије, личности из сфере популарне културе Новог Сада, као и сви заинтересовани посетиоци су са уметничким делима виђени кроз објектив фотографа Предрага Узелца. На тај начин су заједно створили специфичну везу прошлости и садашњости, уметничких дела и људи, музеја и њене публике.

Идеја изложбе била је да кроз фотографије покажемо да уметничка дела која се чувају у музејским установама припадају људима и да уметност у интеракцији с публиком остварује своје вредности и значај. Само кроз дијалог са савременицима она постаје део и појединачног и националног идентитета и поноса.

Изложба је отворена до 11. јуна 2018. године.

Извор: Галерија Матице српске

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.