Postignut dogovor za rešavanje problema zagađenosti reke Krivaje

Rešavanju problema zagađenosti reke Krivaje potrbno je što pre pristupiti, u čemu će Bačka Topola i Mali Iđoš imati podršku Pokrajinske vlade, obećali su pokrajinski zvaničnici tokom obilaska ovih opština.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor saglasili su se danas, nakon radne posete Bačkoj Topoli i Malom Iđošu, da je neophodno što pre pristupiti rešavanju problema zagađenosti reke Krivaje u tim opštinama.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prilikom obilaska Bačke Topole i Malog Iđoša rekao je da je cilj posete bio da se na licu mesta uvere u razmere, kako je ocenio, velikog problema, sa kojim se meštani tih opština suočavaju godinama.

– Odlučili smo da u narednih nekoliko meseci, u saradnji sa lokalnim samoupravama, pripremimo velike projekte koji se odnose na izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Bačkoj Topoli i Malom Iđošu, za šta građevinske dozvole već postoje – izjavio je Mirović.

Foto: APV

Dodao je da je tokom posete Bačkoj Topoli održan i sastanak sa vlasnicima industrijskih postrojenja tog kraja, koji su među najvećim zagađivačima. Prema njegovim rečima sa njima je postignut dogovor da, uz podršku pokrajine, rade na izradnji pretpostrojenja u svojim kompanijama.

– Ovo je višegodišnji posao, koji ćemo zajedno realizovati, a pored prečistača otpadnih voda, odnosi se i na izgradnju kanalizacione mreže, centralnih kolektora i celokupnog čišćenja toka reke Krivaja – naveo je Mirović.

Izgradnja prečistača otpadnih voda, kako je rečeno, moguća je u narednih nekoliko godina. Imajući u vidu da je reč o strateškom razvojnom i infrastrukturnom projektu, za njegovu realizaciju očekuje se podrška i drugih lokalnih samouprava.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.