Предавање: Посластичарница – Слатко-горки укус цвећа

Манифестацију Лето у врту галерија већ традиционално организују Галерија Матице српске и Спомен-збирка Павла Бељанског са жељом да током летњих месеци Новосађанима омогуће посебно „културно” освежење.

Овогодишњој манифестацији придружује се и Галерија ликовне уметности поклон збирка Рајка Мамузића, она прераста у Лето на Тргу галерија.

Наши суграђани ће у вечерњим сатима моћи да присуствују атрактивним културно-уметничким садржајима који приказују разноврсност светске културне баштине и значај њеног очувања у контексту историјских и културолошких околности.

У четвртак, 5. јула 2018. године у 21.00 сат у Заједничком врту Спомен-збирке Павла Бељанског и Галерије Матице српске биће одржано предавање Мср Тамара Огњевић из Artis Center-а Посластичарница – Слатко-горки укус цвећа.

Историчарка уметности, књижевница и гастрохеритолог, мср Тамара Огњевић откриће нам најделикатнији рецепт из Артисовог пројекта „Посластичарница“ – повест о симболизму цвећа у уметности и његовој јестивој, магичној димензији.

Као и свако њено предавање, и ово ће пратити посластица – изненађење у целини усклађено са темом.

Извор: Галерија Матице српске

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.