Prvi NS Market

U subotu, 26. maja 2018. godine, od 11 do 19 časova, u Firchie Think Tank Studiu (Bulevar Despota Stefana 5), Misija SMART u saradnji sa FTTS i Unijom poslodavaca Vojvodine organizuje prvi NS Market, novu manifestaciju koja će okupljati zanatlije, male proizvođače, kreativce i inovatore sa idejom da im otvori prostor za promociju i prodaju njihovih proizvoda i usluga.

NS Market na ovaj način želi da svim zanatlijama, a posebno početnicima u poslu, posveti posebnu pažnju otvarajući im tržište kroz kontakte sa potencijalnim kupcima i korisnicima.

Ideja NS Marketa je da se u 2018. godini organizuje po jedan celodnevni izlagačko-prodajni festival jednom mesečno, koji će imati svoj opšti i tematski deo, a pored promocije i prodaje u ponudi će biti i drugi sadržaji koje će informisati i animirati posetioce i izlagače.

Na prvom NS Marketu priliku da predstave svoje radove imaće i Udruženje distrofičara Južnobačkog okruga – Novi Sad. Radove kao što su slike na platnu i staklu, štrikanje prstima, tkani proizvodi na razboju, pletene korpice od papira, koje će predstaviti, nastali su na umetničkim radionicama Udruženja. NS Market na ovaj način podržava i promoviše njihov rad, ustupajući im prostor. Svaki kupljeni proizvod na štandu pomaže radu Udruženja distrofičara Južnobačkog okruga.

U okviru prvog NS Marketa posetioci će imati prilike da vide ili učesvuju na radionici grafike u organizaciji Katedre za grafiku Akademije umetnosti u Novom Sadu. Na ovoj radionici biće predstavljene osnovne grafičke tehnike i proces štampanja umetničke grafike. Učesnici radionice će imati mogućnost da i sami realizuju svoje ideje. Materijal za izradu matrica će biti reciklažni materijal, tetrapak na kojima će učesnici moći da ugraviraju svoje crteže, a po završetku izrade matrice svoje rezultate rada, učesnici će moći da otisnu grafičke listove i da te rezultate rada ponesu sa sobom.

Izvor: NS Market Tim

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.