Šesti Be:femon od sutra u Bečeju: Monodrama je ispit zrelosti za svakog glumca

Šesti festival monodrame u Bečeju Be:femon, održava se od 17. do 20. oktobra u Gradskom pozorištu. Od 27 prijavljenih, organizatori su odabrali šest monodrama koje će biti predstavljene publici. Bečejska publika pogledaće tri monodrame iz Zagreba, jednu na mađarskom jeziku pozorišta iz Subotice , monodramu Kulturnog centra Pančevo i Narodnog pozorišta i monodramu u izvedbi i režiji Anke Gaćeše iz Beograda. Stručni žiri čine glumice Dušanka Glid Stojanović, Hana Selimović i glumac Arpad Černik.
Foto: Fejsbuk stranica Be:femon- Bečejski festival monodrame
Direktor Gradskog pozorišta u Bečeju, Zdravko Petrović, kaže da su Bečejci u početku bili rezervisani prema monodramskoj formi. Uprkos tome, već nakon trećeg festivala interesovanje je znatno porasno. -Tome je doprinela i činjenica da su neki od najznačajnijih glumaca iz Srbije i regiona učestvovali na festivalu. Pored toga, pokazalo se da monodrama može biti podjedanako uzbudljiva kao i veće dramske forme kad ispred sebe imate vrsne umetnike. Uostalom, monodrama i jeste ispit zrelosti za svakog glumca- kaže Petrović. On dodaje da će na festivalu nastupiti šest izvanrednih umetnika, cenjenih i višestruko nagradjivanih, čije su interpretacije impesivne i nesvakidašnje. Neki od njih nastupaju prvi put u Srbiji, pa direktor pozorišta poziva publiku da iskoristi ovu jedinstvenu priliku. Festival će otvoriti glumica Branka Veselinović, koja je rodom iz Bečeja. Pre otvaranja u prostorijama galerije „Krug”, od 18 časova, održaće se razgovor sa poznatom glumicom. Branka Veselinović govoriće o svojoj bogatoj glumačkoj karijeri i humanitarnom radu, a biće predstavljena i njena monografija „Na dnu smeha leže suze“.
Foto: Fejsbuk stranica Be:femon- Bečejski festival monodrame
Pored toga, u saradnji sa Pozorišnim muzejom Vojvodine biće realizovana i izložba „Pozorišni svetlopisi“. Izložba će biti postavljena u gornjem foajeu i u galeriji „Krug“ i trajaće tokom celog festivala. Ulaznice za šesti Be:femon su u prodaji. Pojedinačna cena karte je 200 dinara, dok je komplet karata za svih šest predstava 800 dinara. Za informacije i rezervacije možete pozvati brojeve telefona 021/6915-336 i 062/282-062.

Ostavite odgovor