Школски спорт је база врхунског спорта, а школе су највећа подршка спортским талентима

Представницима покрајинских институција

Представницима покрајинских институција које су помогле да се ђаци војвођанских основних школа такмиче на осмој по реду Спортској олимпијади школске омладине- ШОСОВ, покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез, уручио је данас  захвалнице и признања, на завршној свечаности, која је  овим поводом одржана у Скупштини АП Војводине.

Указујући на значај ове спортске манифестације, којом Покрајина жели да промовише вредности и улогу школског спорта, Владимир Батез, уједно председник Организационог одбора СОШОВ, навео је да  да је  СОШОВ 2018.највеће спортско такмичење школа у Србији ове године са 6.000 учесника.

Он је додао да ову спортску манифестацију не би било могуће извести беззалагања представника факултета за спорт и физичко васпитање, основних школа, спортских савеза и јавних предузећа, као и ресорног секретаријата за образовање, чија је улога немерљива када је реч о промоцији оваквог такмичења.

„Од укупног броја такмичара у 14 спортских дисциплина, ми смо у оквиру 8. ШОСОВА успели да изведемо на спортске терене   око 83 посто учесника“, изнео је Батез.

Он је додао да је могуће да следећи СОШОВ обухвати и неке нове гране спорта, како би сви учесници изашли на спортске терене и, уједно, био препознат допринос њихових наставника и директора.

 Батез је посебно указао на улогу и допринос школе у препознавању бенефита који са собом носи спорт. Како је рекао исто је  и када је реч спортским талентима, где су наставници највећа су подршка.

Батез је овом приликом изнео уверење да ће се заједнички наставити и на изради нове стратегије развоја спорта Републике Србије и АП Војводине, у којима  школски спорт треба да буде препознат као један од  приоритета.

Плакете је представницима институција из  наше покрајине за подршку у одржавању 8. СОШОВА, доделио председник Савеза за школски спорт Војводине Михаил Дудаш.

Ostavite odgovor