SOMBOR: JAVNA RASPRAVA – JEZIK I PISMO NA RTS-U

Javna debata o programskim sadržajima i jeziku i pismu na republičkom Javnom medijskom servisu biće održana u Somboru danas, 7. decembra, u velikoj sali Županije, u terminu od 12.30 do 16 časova.

Kako se navodi u saopštenju „cilj ove rasprave je da – imajući na umu  pre svega komunikacionu funkciju govora i pisma u našoj multikulturnoj i višejezičnoj zajednici – afirmiše načela jezičke politike javnog medijskog servisa, da analizira domete njenog praktičnog ostvarivanja i ukaže na puteve i sredstva kojima se ona može očuvati i dodatno unaprediti“.

Građani, udruženja, vladine i nevladine organizacije, ustanove, državni organi i institucije zainteresovani za programski sadržaj RTS-a kao javnog medijskog servisa pozvani su da učestvuju u raspravi. Komentari i sugestije mogu se dostaviti i elektronskim putem na email adresu javnarasprava@rts.rs, odnosno poštom na adresu Programski savet RTS, Takovska 10, Beograd.

Posle analize sugestija, predloga i primedba učesnika u javnoj raspravi, Programski savet RTS dostaviće generalnom direktoru i Upravnom odboru izveštaj i preporuke za unapređenje programskog sadržaja izražene tokom javne rasprave i sve to objaviti na sajtu RTS

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.