Specijalna bolnica za psihijatrijske bolesti „Kovin“ uskoro po evropskim standardima

Pokrajinska vlada izdvojila je 40 miliona dinara za rekonstrukciju jednog paviljona Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti „Kovin“ i to je samo početak višegodišnjeg posla na njenoj obnovi, rečeno je prilikom posete predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića toj ustanovi.

Foto: APV

Mirović je tom prilikom rekao da će taj objekat u narednih nekoliko nedelja, kada stigne dodatna oprema, biti na raspolaganju pacijentima.

– Pokrajinska vlada je 2016. godine u ovoj bolnici zatekla veoma loše stanje. Pacijenti i zaposleni boravili u uslovima nedostojnim čoveka, ali mi smo odlučili da to promenimo i ovo je prvi korak ka tom cilju – naveo je  Mirović i dodao da je uprava bolnice pripremila projektnu dokumentaciju i za rekonstrukciju još dva paviljona.

Kako je naveo, Specijalna bolnica za psihijatrijske bolesti „Kovin“ jedna je od najznačajnijih ustanova te vrste u Srbiji, zbog čega će  Pokrajinska vlada u narednim godinama uložiti značajne napore kako bi se poboljšali uslovi za boravak pacijenata i medicinskog osoblja.

– Nisam zadovoljan nasleđenim stanjem, ali jesam trudom zaposlenih kako bi stvari doveli u željeno stanje i siguran sam da ćemo zajedno uspeti u tome – kazao je  Mirović.

Direktorka Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti „Kovin“ Aleksandra Gavrilović izjavila je da je zahvaljujući ovim ulaganjima ta bolnica počela da vraća stari sjaj, a da pacijenti ponovo dobijaju uslove dostojne čoveka i u skladu sa evropskim standardima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.