Србија је поново 3х3 шампион света!

Србија је поново 3х3 шампион света!

Мушка 3х3 сениорска репрезентација Србије освојила је трећи пут заредом титулу шампиона света! Овога пута, наши репрезентативци злато доносе из далеке Маниле, пошто су у великом финалу савладали истог противника као и прошле године – Холандију, резултатом 16:13.

Репрезентација Србије која је наступала у саставу: Душан Домовић БулутДејан МајсторовићМарко Савић и Стефан Стојачић, уз стручни штаб који су чинили Горан Војкић – селектор и Данило Лукић – тренер, освојила је четврту светску титулу за Србију из пет финала. Уз национални тим на Филипинима је био и генерални секретар КСС Дејан Томашевић.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић честитао је српским баскеташима титулу првака света, коју су освојили четврти пут у последњих пет година.
– Нови Сад и Србија могу само да буду поносни на сјајне момке који држе примат у светском баскету већ пет година. Од срца им честитам најновији успех, и захваљујем им се што на најбољи начин проносе име наше земље. Они представљају узор младима јер стално доказују да је могуће, захваљујући упорности, великом труду, дисциплини и раду, бити најбољи – нагласио је градоначелник Милош Вучевић.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.