SRBIJI PRETI POTOP!!! Bez fotoa i videa!!!

RHMZ uputio hitno upozorenje stiže užasno nevreme. Srbiji preti potop. Haos u zemlji sprema se strašno nevreme. Užasno, stiže apokalipsa.

Samo neki od naslova sa informativnih portala u poslednjih nekoliko dana. Dok ovo kucam jer mi je prvobitna kolumna volšebno nestala, posmatram crnilo napolju. Posmatram ruže u dvorištu kako ih šiba snažan nalet vetra. Čudan, nedefinisan osećaj u stomaku. Ne, zaista ne želim ništa da baksuziram, samo…

Stiglo je ono doba u godini. Zaista je u najmanju ruku neetički, a bogami i nezakonito, na ovaj način u medijima dizati svoj rič (čitanost), podizanjem panike i dizanjem tenzije. Onih preko 550 duša koje se od 2014-te vode kao nestale, za mene znače i da je veoma neukusno to raditi.

Grmi u daljini. Sad zagrmi bliže. Uopšte nije lep osećaj. Da se razumemo, ima tu i mog patološkog straha od groma, ali ima daleko više straha od ponavljanja 2014-te. Zašto je toliko teško očistiti slivnik kad vidite da je ulica potopljena?

Onu noć kad se izgubih, Vava je kišobranom otpušio kanalizaciju u prometnoj ulici koja je plivala. Zašto je toliki problem očistiti kanale? Zašto je uopšte potrebno bacati toliki krš, belu tehniku, automobilske školjke i slično, u kanal?

Ne znam razumete li me. Sprema se nevreme. Da li smo spremniji nego pre četiri godine? Da li smo išta naučili u međuvremenu? Kako li je onima koji su najozbiljnije pogođeni poplavama, ako meni uopšte nije svejedno? Da li smo išta učinili kao prevenciju onome što se desilo, ako jesmo da li je to dovoljno? Zaista ne želim da „mračim“, samo želim da skrenem pažnju na nešto što realno može poći po zlu. Nije ovo pretenciozno napisana kolumna, niti sam ja neki „bitni“ kolumnista.

Ovo je moj pokušaj da nateram one kojima sam beskrajno zahvalan što su odvojili vremena da pročitaju to što ja pišem, da se pokrenu. Pričajte sa rodbinom, komšijama, obratite se nadležnima, vidite šta možete da učinite kao pojedinac, jer zaista možete toliko koliko je dovoljno da napravite pozitivnu razliku koja će možda u jednom trenutku spasiti zivote.

Nemojte čekati da država stalno nešto uradi. Organizujete se sami. Ponovo grmi. Godišnjica je…. Da se više nikad ne ponovi!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.