Stripolis- festival stripa u Zrenjaninu

U Zrenjaninu će se od 20. do 22. septembra održati festival stripa. Deveti „Stripolis“ okupiće crtače, izdavačke kuće, umetnike i prikazati zanimljive filmove. Na ovogodišnjem Stripolisu obeležiće se i deset godina od pokretanja istoimenog časopisa internacionalnog i autorskog stripa. Pre samog početka festivala, organizatori će se predstaviti na međunarodnoj privrednoj manifestaciji ZRBIZ-NET.
Foto: Fejsbuk strana Stripolis
Tri festivalska dana najviše su usmerena na uključivanje publike u sam program i bliže upoznavanje sa stripom. Crtači će crtati pred publikom i svaki posetilac dobiće na poklon crtež omiljenog strip junaka. Takođe, posetioci mogu doneti svetle tekstilne predmete na kojima će im biti odštampano ono što žele, tehnikom sito štampe. Na licu mesta će biti dostupna i UV štampa. Ljubitelji stripa moći će da kupe figurice junaka, sličice, kartice i druge kolekcionarske sitnice. Pored stripa, biće mesta i za filmsku umetnost. Filmovi „S ljubavlju, Vinsent: Misterija Van Gog“, „Poslednja avantura Kaktus Bate“ i animirani osmominutni film „Eho“ otkriće gledaocima svet slikara, strip autora i animacije.
Foto: Pixabay
Deo festivala je humanitarnog karaktera. Radovi poznatih autora prodavaće se po pristupačnim cenama, a novac je namenjen Humanitarnom centru „Duga“. Sav program će se održavati u Velikoj sali ili u holu Kulturnog centra Zrenjanin. Satnicu i kompletan sadržaj možete pogledati ovde.

Ostavite odgovor