Sutra počije 44. kupališna sezona na „Sajmištu“

Radovi na obnovi i adaptaciji bazenskog kompleksa na SC „Sajmište“ su okončani u predviđenom roku i sve je spremno za početak nove kupališne sezone, rečeno je prilikom posete gradonačelnika Miloša Vučevića i direktora JP SPC „Vojvodina“ Milana Jarića. Vrednost ove investicije, uključujući i uređenje sportskih terena u okviru „Sajmišta“, iznosi oko 50 miliona dinara.
Foto: Grad Novi Sad
Deo sredstava za adaptaciju dela kompleksa otvorenih bazena SC ,,Sajmište“ u cilju podizanja kvaliteta usluga bazena opredelilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, dok je Gradska uprava za sport i omladinu za otvorene bazene Sportskog centra “Sajmište“ izdvojila 14 miliona dinara. U pitanju su radovi na površini oko 600 m2 na kojoj je izmenjena behatonska podloga, potpuno su rekonstruisane garderobe i kabine za presvlačenje, opremljene odgovarajućom novom opremom, a izgrađene su prostorije za osobe sa invaliditetom i toaleti, tako je izdvojen i deo za majke sa bebama, toaleti, sanitarni čvorovi, kompletna kanalizaciona i vodovodna mreža, tuševi, mašinski solarni deo za uštedu energije i dva ulaza za dezobarijere.
Foto: Grad Novi Sad
Nakon izvršenih radova kompleks otvorenih bazena SC “Sajmište” je modernizovan i prilagođen potrebama svih Novosađana, kao i gostiju Novog Sada, rekao je gradonačelnik Miloš Vučević prilikom posete. – Ovo je pozivnica Novosađanima i ostalim gostima našeg grada da letnje mesece provedu na otvorenim bazenima i uživaju u brojnim sadržajima sportskog kompleksa „Sajmište“. Izvršene su značajne promene na bazenima, a u radove su Grad i Ministarstvo zajedno investirali 28 miliona dinara. Rađena je kompletna zamena behatona oko bazena, prilazni putevi, kompletno su rekonstruisane i opremljene svlačionice, toaleti, napravljene su i prostorije za osobe sa invaliditetom, kao i za majke sa bebama – pojasnio je Vučević. Dodao je i da postoji ideja da se napravi još jedan bazen na potezu prema Futoškom parku i da će se uskoro krenuti sa pripremom projekta za tu investiciju. Nakon toga obišao je i prvi teren u Novom Sadu sa veštačkom travom u okviru „Sajmišta“ koji obuhvata površinu fudbalskih terena po standardima UEF-a. – Zahvalni smo na donaciji Fudbalskom savezu Srbije u vrednosti od 200 000 evra. Mi kao Grad smo uložili 15 miliona dinara za pripremne radove koje je izvodilo JKP “Put“. Sada imamo predivan fudbalski teren na radost svih Novosađana. Kada se sve sabere, ovo je veoma značajna investicija u Sportski centar „Sajmište“ u vrednosti od oko 50 miliona dinara – rekao Vučević.
Foto: Grad Novi Sad
Direktor JP SPC „Vojvodina“ Milan Jarić naveo je da su na bazenima, osim postavljenih savremenih tuševa i novih toaleta, povećani kapaciteti jer nova garderoba sada ima 130 novih kasetnih ormana, za ukupno 3.500 posetilaca. – Od ove sezone sportisti će imati na raspolaganju i tri nove svlačionice. Uz to, na ulazu, posetioce će dočekati pristupni plato sa novim pločama. Vodili smo računa i o komforu građana, koji od ove sezone neće morati da stoje u redovima zahvaljujući novom elektronskom sistemu kontrole ulaska i izlaska – izjavio je Jarić. Renovirani objekti daju mogućnost da se Novosađani i sve brojniji turisti, ne samo odmore, rekreiraju, već i zabave. Pored kvalitetne vode u tri bazena, bogate ugostiteljske ponude, posetioci će od sutra moći da uživaju u raznovrsnim zabavno-rekreativnim programima na bazenima na „Sajmištu“, poručeno je sa današnjeg obilaska. Radno vreme bazena ostaje isto kao i prethodnih godina – radnim danima od 10:00-18:30, vikendom od 09:00-19:00, dok će  ulaznice biti skuplje za 50 dinara, te će odrasli ulaz plaćati 300, a  deca do 12 godina 200 dinara.

Ostavite odgovor