Sutra počinje Vesela Begejska regata

U okviru manifestacije 33. Dani piva u Zrenjaninu, održava se šesta Vesela Begejska regata. Ovaj rečni karavan isplovljava sutra, 30. avgusta, u podne iz Srpskog Itebeja.

Vesela Begejska regata traje četiri dana, a njena maršuta je duga 80 kilometara. Nautičari iz Beograda, Novog Sada, Kruševca, Smedereva, Pančeva, Kovina, Stare Pazove i drugih mesta ploviće od Srpskog Itebeja, preko Torka, Žitišta i Kleka do Zrenjanina.

Svakog od ova četiri dana učesnike regate će dočekati domaćini u mestima u koje uplove- u Žitištu, Kleku i Zrenjaninu. Za subotu i nedelju planirano je da nautičari posete Muzej piva u Zrenjaninu, kao i samu manifestaciju. Nakon panoramskog razgledanja grada i okoline iz otvorenog autobusa, u nedelju sledi povratak na plovila i polazak kući.

Cilj ove plovidbe od samog početka jeste promocija vodnih resursa Begeja i ukazivanje na potencijal za razvoj nautike i turizma. Pored toga, svake godine obeleži je dobro druženje i pozitivna energija, zbog čega je opravdan naziv Vesela Begejska regata.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.