ТОЛСТОЈЕВА УЛИЦА НА ГРБАВИЦИ ДОБИЈА НОВО РУХО

ТОЛСТОЈЕВА УЛИЦА НА ГРБАВИЦИ ДОБИЈА НОВО РУХО

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић обишао је Толстојеву улицу у којој Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције реализује радове на изградњи комуналне инфраструктуре, a чији се завршетак планира у првој недељи маја.

– Приводе се крају финални радови на потпуној реконструкцији Толстојеве улице, а већ од сутра ће бити пуштен саобраћај. У питању је једна од већих инвестиција у области путне инфраструктуре у граду. Ова улица је била девастирана након преласка из периода изградње кућа за породично становање, у вишестамбену изградњу. Након што су никле многобројне зграде, ова улица је захтевала потпуно другачији концепт и амбијент. Град Нови Сад је препознао потребе грађана Грбавице и преко Управе за грађевинско земљиште и инвестиције издвојио 93 милиона динара за комплетну реконструкцију улице дужине 440 метара. Поред тога, проширене су коловозне траке, додата паркинг места, урађена је замена водовода и канализације и уграђена најмодернија лед расвета. Верујем да ће житељи Грбавице, бити задовљни што имају лепо сређену улицу са много више паркинг места и бољи амбијент за живот. Настављамо оваквим интензитетом да инвестирамо у све делове града, јер је грађевинска сезона у пуном јеку. Желим да се захвалим извођачу „Пут-инвест“ који је завршио радове две недеље пре планираног рока – рекао је градоначелник Вучевић.

Радови су почели у новембру 2018. године, а обухватали су деоницу од Пушкинове до Хоповске улице у укупној дужини од око 440 метара и то у две фазе. Прво је урађен део Крилове улице, од Хоповске до Толстојеве, у дужини од око 110 метара, док је у другој фази уређена деоница од Крилове до Пушкинове улице у дужини од 330 метара. Изграђен је коловоз ширине 6 метара, обострани паркинг, пешачке стазе, а радови су обухватили и пратећу инфраструктуру – водоводу и канализациону мрежу, јавно осветљење канделаберског типа, а постојећа надземна електро-мрежа замењена је подземном. Настојало се да се у што већој мери очува квалитетно постојеће зеленило. Уклоњена се стабла која су оштећена, деформисана или склона паду. У оквиру паркинга, остављене су површине за садњу новог дрвећа које ће бити у складу са постојећим дрворедом. Простор између паркинга и пешачке стазе ће такође у наредном периоду бити озелењен.