Uspešna saradnja KIC-a Budo Tomović iz Podgorice i Kulturnog centra Novog Sada

Pomoćnik direktora Miljana Kozarov i urednik muzičkog programa Vesna Kaćanski poželele su dobrodošlicu operskoj pevačici Milici Dobaj i pijanistkinji Nataši Popović povodom večerašnjeg koncerta koji će biti održan u Svečanoj sali Gradske kuće. Ovaj koncert je plod dugogodišnje dobre saradnje između KIC-a Budo Tomović iz Podgorice i Kulturnog centra Novog Sada. Ove godine je planirano da se saradnja intenzivira uvođenjem programa iz različitih sfera umetnosti poput pozorišta, filma, muzike, festivala i drugih.

Milica Dobaj svoj pevački talenat usavršava na Muzičkoj Akademiji u Splitu (Hrvatska) u klasi prof. Nelli Manuilenko (Ukrajina), gde postaje stipendista hrvatskog Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa. Od 2011-2013 bila je zaposlena kao honorarni saradnik opernog ansambla Hrvatskog narodnog pozorišta Split, sa kojim je učestvovala u radu na operama: La gioconda (Ponchielli), Nabucco (Verdi); Machbeth (Verdi), I vespri Siciliani (Verdi), Povratak mornara (Suppe), Ukleti Holandez (Wagner), Cavalleria Rusticana (Mascagni). Trenutno radi kao profesor solo pevanja u školi za talente „Andre Navarra“ u Podgorici.

Nataša Popović diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Podgorici, klavirski odsjek, u klasi prof. Vladimira Bočkarjova. Specijalističke studije iz oblasti kamerne muzike završila je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi red. prof. Uroša Pešića. Kao član tria „Camerata montenegrina“ magistarske studije iz oblasti Kamerne muzike završava na Muzičkoj akademiji na Cetinju u klasi red. prof. Čedomira Nikolića. Uporedo sa koncertiranjem bavi se i pedagoškim radom, a trenutno je u zvanju docenta za predmet Kamerna muzika na Muzičkoj akademiji na Cetinju.

Ostavite odgovor