Vojvođanskim studentima uručeni vaučeri za kulturne i sportske manifestacije

U okviru realizacije projekta za unapređenje kulturno–sportskih aktivnosti studenata u akademskoj 2017/2018 godini uručeno je 21.403 vaučera predstavnicima studentskih parlamenata 14 fakulteta Univerziteta u Novom Sadu i 9 visokih škola, čiji je osnivač Skupština AP Vojvodine.

Vaučere je uručio pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Zoran Milošević koji je tom prilikom podsetio da je reč je o projektu vrednom 3,5 miliona dinara, koji je Sekretarijat pokrenuo u saradnji sa Studentskim kulturnim centrom i predstavnicima UNS-a. Cilj projekta je bio da se studentima ponude i učine dostupnim kvalitetni kulturni i sportski sadržaji, koji će njihov život u sklopu studiranja učiniti sadržajnijim, uz odabrane kulturne vrednosti.

– Na ovaj način studenti će moći da posete najuglednije kulturne ustanova širom Vojvodine, kao i da koriste usluge i sadržaje sportskih centara koji su im u njihovim gradovima na raspolaganju – rekao je Milošević i pohvalio lokalne samouprave koje su pomogle da cene vaučera iznose simboličnih 150 dinara. Nakon zamene vaučera za ulaznicu, oni će biti naplativi preko Studentskog kulturnog centra.

Direktor KCNS Obrad Škrbić je pohvalio ideju, koja daje mogućnost da sportske hale i ustanove kulture široko otvore vrata mladim ljudima i tako i same ostvare bolju posećenost.

Predsednik studentskog parlamenta u Novom Sadu Jovan Žugić izneo je da je dodela vaučera svim budžetskim studentima fakulteta i visokih škola sa područja AP Vojvodine, značajan korak u približavanju kulturnih i sportskih sadržaja mladim ljudima u vreme kada masovna kultura rijalitija ima veliki prostor.

Pored Srpskog narodnog pozorišta, Novosadskog pozorišta i SPC „Vojvodina“ u Novom Sadu, institucije koje su se pridružile ovom projektu su i narodna pozorišta i sportski centri u Somboru, Subotici, Kikindi, Zrenjaninu, Vršcu i Sremskoj Mitrovici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.