Zategnut i snazan stomak

Želite li zategnut i ravan stomak? Ili malo jači „six-pack“? Hajde, hajde, priznajte, mnogi od nas ga žele. Da li se ubijate radeći razne varijante trbušnjaka, kako bi se otarasili upornih masti na stomaku i kako bi vaš stomak bio što lepši? Ako je vaš odgovor na ovo pitanje da, onda ste u ozbiljnom problemu. Radeći samo na trbušnim mišićima, nećete uspeti da skinete naslage masti, koje se nalaze između vaših mišića i vaše kože, samimi tim, masne naslage zaklanjaju dugo očekivane rezultate.
Foto: pixabay.com
Masne naslage na stomaku znaju da budu veoma uporne, a samim „pumpanjem“ stomaka, nećete uraditi ništa što bi pomoglo estetici koju želite. Da, vaš stomak će postati snažniji, ali slabo će se videti na oko. Kako mišić ispod masnih naslaga raste, te dosadne naslage se samo pomeraju, ali neće nestati. Rešenje je u topljenu masnih naslaga, koje regulišete na nekoliko načina. Naravno, kuhinja i ishrana su na prvom mestu, način treniranja je tu i konačno, količina utrošene energije u odnosu na unetu količinu energije u organizam. Time se opet vraćamo na balans između načina ishrane i načina treniranja. Opšte je poznato da morate aktivirati što veći broj mišića u vašem telu, kako bi se lakše i brže rešili dosadnih masnih naslaga. Ljudi imaju naviku da rade isključivo jednu vežbu ili jedan pokret, kako bi rešili određeni problem, ali na ovaj način samo troše dragoceno vreme, uz slabe rezultate.
Foto: pixabay.com
Prestanite da radite gomilu trbušnjaka po treningu, počnite da radite vežbe koje aktiviraju vaše celo telo, pijte veće količine vode i pazite šta od namirnica unosite u vaš organizam. Posvetite se malo težem treningu koji uključuje „mrtvo dizanje“, čučnjeve, zgibove, rad koji kombinuje veći i manji srčani ritam ili što bi znali da kažemo, neka vam puls varira od 130 do 180, sa kvalitetnim pauzama. Da biste imali snažan i lepo oblikovan stomak, nije čak ni potrebno da radite „trbušnjake“, posvetite se „jakom treningu“ i koristite optimalna i velika opterećenja, pazeći na izvođenje svake vežbe, čuvajte se od povreda, ego ostavite kod kuće, ne treba vam na treningu. Ubacite po koje intervalno trčanje i relativno brzo možete stiči do kvalitetnih rezultata. Petkom za Vas i Vojvođanske Vesti, Vladimir Tepavac, trener

Ostavite odgovor