Амбасадор Финске посетио Нови Сад

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је амбасадора Финске у Србији Њ.Е. господина Пертија Иконена. Састанку у Градској кући такође су присуствовали представници Нордијске пословне алијансе и сарадници градоначелника задужени за области привреде и комуналних делатности, а разговарано је о могућностима за унапређивање сарадње и комуникације између јавне администрације и нордијских компанија.

Међу члановима Нордијске пословне алијансе били су представници компанија “Теленор“, “Волво“, “Q-Free“, као и амбасада Данске и Шведске. Амбасадор Иконен нагласио је да Алијанса броји 50 чланова и да се редовно састају како би адекватно одговорили свим изазовима са којима се нордијске фирме сусрећу у свом пословању.

Градоначелник је рекао да Нови Сад много улаже у ефикасност и дигитализацију административног апарата, наглашавајући да Нови Сад предњачи у Србији када је реч о брзини издавања грађевинских дозвола. Он је такође истакао да је Нови Сад изузетно јака ИТ заједница са снажном подршком Факултета техничких наука, и да као универзитетски центар производи изузетно стручне кадрове.

Градоначелник Вучевић и амбасадор Иконен сложили су се да је од великог значаја за развој пословног амбијента логистичка подршка компанијама од стране државних посленика и дипломата, а амбасадор се захвалио градоначелнику на пријему и разговору о конкретним питањима важним за ту област.

Ostavite odgovor