АМБАСАДОР ИСЛАМСКЕ РЕПУБЛИКЕ ИРАН ПОСЕТО НОВИ САД

АМБАСАДОР ИСЛАМСКЕ РЕПУБЛИКЕ ИРАН ПОСЕТО НОВИ САД

Градоначелник Милош Вучевић састао се са амбасадором Исламске Републике Иран Њ. Е. Рашидом Хасаном Пур Баеијем који је у првој куртоазној посети Новом Саду, након што је именован за амбасадора у мају ове године.

Том приликом градоначелник му је пожелео срдачну добродошлицу и изразио задовољство због досадашње добре сарадње Града и Амбасаде. Званичници су се сложили да је она била најизраженија на пољу културе и оценили да је иранска културa заступљена у Новом Саду кроз манифестације и фестивале које организују културни центри Новог Сада и Ирана. Амабасадор је честитао градоначелнику што је трећи пут изабран на ту функцију, јер то, како је оценио, говори у прилог добрим резултатима његовог рада.

Градоначелник и амбасадор оценили су да су превазилажење кризе изазване пандемијом и правилан одговор у заштити јавног здравља приоритетни задаци свих држава и градова. То је, како су рекли, неопходан услов и за нормализацију билатералних активности и међународне кореспонденције.

Градоначелник Вучевић је нагласио да су потенцијали за заједничке пројекте у култури, образовању, привреди, а посебно у туризму, велики, и изразио наду да ће ускоро доћи до стабилизације стања, те да ће заједнички подухвати моћи да се реализују у пуном капацитету.