Barselonin fudbalski kamp za decu do petka u Veterniku

Letnji fudbalski kamp FK Barselone otvoren je juče na terenima Sportskog centra ,,Vujadin Boškov“ u Veterniku. Tokom pet dana oko 150 mališana iz Srbije i iz celog sveta boriće se za nagradu, a to je besplatan put u Barselonu, na trenažni proces u čuvenoj španskoj školi fudbala La Masija. U Barselonin fudbalski kamp u Veterniku pristigla su i deca bez roditeljskog staranja koja su, zahvaljujući donaciji Grada i Pokrajine, dobili priliku da kao vanserijski talenti pokažu svoje fudbalsko umeće. Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin izrazio je zadovoljstvo što se ovaj letnji kamp po prvi put održava u Novom Sadu. – Novi Sad je u Srbiji i regionu prepoznat kao važan sportski centar, grad u kojem se održavaju velike manifestacije i značajna sportska takmičenja evropskog i svetskog nivoa. Takođe, Novi Sad je grad uspešnih sportista i rasadnik talenata prepoznatih u celom svetu. Naš cilj je prvenstveno da kod dece razvijamo ljubav prema sportu i rekreaciji od malih nogu i da što više mladih ljudi usmerimo ka zdravom životu. Podržali smo ovaj kamp i omogućili da u njemu besplatno učestvuju i deca bez roditeljskog staranja, samohranih ili nezaposlenih roditelja i deca iz višečlanih porodica. Siguran sam da će prilika da savladaju tehniku i veštine svojstvene njihovim idolima kao što su Mesi ili Pike uticati na njihovo samopouzdanje i da će im ulepšati letnji raspust – naveo je Cvetićanin.
Foto: Grad Novi Sad
I Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez istakao je značaj ovog kampa za mališane. – Ovaj kamp je prilika da deca nauče nešto novo i shvate da samo velikom posvećenošću, radom i disciplinom mogu da dođu do uspeha u karijeri. Zahvalio bih organizatorima koji su realizovali veliki i važan zadatak i nadam se da će neko od naše dece zaigrati u Barseloninom dresu – kazao je Batez.
Foto: Grad Novi Sad
Direktor „FBC Escola” kampa za Srbiju i fudbalski trener Miroslav Radoičić smatra da je održavanje kampa velika stvar za Grad Novi Sad, Vojvodinu i Srbiju. – Oko 200 dece iz celog sveta, i to Amerike, Engleske, Češke, Poljske, Makedonije, Crne Gore i Rumunije je došlo kod nas jer ovo je jedinstvena prilika da se pokaže kako FK „Barselona“ to radi u svojoj školi u Barseloni – izjavio je Radoičić. Fudbal  prema receptu škole Barselone mališani će trenirati više  pet dana trajanja kampa, do 22. juna. Velika je zainteresovanost dece za boravak u ovom kampu, jer se svi oni nadaju da će jednog dana postati slavni poput njihovih fudbalskih uzora, a nagrada najboljima biće besplatan put u Barselonu, na trenažni proces u čuvenoj španskoj školi fudbala La Masija.  

Ostavite odgovor